Uzturvielām bagātīgas vakariņas – lasis ar dārzeņiem
Viegla
līdz 1 h
1 personām
Sastāvdaļas
150 g laša filejas
50 g zaļo pākšu vai sviesta pupiņu
¼ paprikas
1 burkāns
50 g konservētas kukurūzas
50 g konservētu sarkano pupiņu
sāls, pipari
1 tējkarote olīveļļas
svaigu dārzeņu vietā var izmantot arī saldētos dārzeņus, ko var atsaldēt tvaika katlā
Pagatavošana
Burkānu sagriež nelielos stienīšos un liek tvaicējamā katlā vai parastā katliņā, kurā ieliets pavisam nedaudz verdoša ūdens ar šķipsniņu sāls. Kad burkāni jau gandrīz mīksti (~ 10 minūtes), tiem pievieno saldētas zaļās vai sviesta pupiņas, un visu tvaicē vēl 4 minūtes. Uzmana, lai katlā saglabājas ūdens, citādi dārzeņi piedegs.
Gataviem dārzeņiem nokāš lieko ūdeni, tos sajauc ar svaigu papriku, kukurūzu un sarkanajām pupiņām.
Laša fileju iemasē ar eļļu, sāli un pipariem un apcep uz pannas. Cep, sākot ar ādu, 4 minūtes no katras puses.
Uz šķīvja kārto laša gabaliņu un siltos dārzeņu salātus.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: