Uzturvielām bagātīgas vakariņas – lasis ar dārzeņiem

Viegla
līdz 1 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 150 g laša filejas
  • 50 g zaļo pākšu vai sviesta pupiņu
  • ¼ paprikas
  • 1 burkāns
  • 50 g konservētas kukurūzas
  • 50 g konservētu sarkano pupiņu
  • sāls, pipari
  • 1 tējkarote olīveļļas

svaigu dārzeņu vietā var izmantot arī saldētos dārzeņus, ko var atsaldēt tvaika katlā

Pagatavošana

  1. Burkānu sagriež nelielos stienīšos un liek tvaicējamā katlā vai parastā katliņā, kurā ieliets pavisam nedaudz verdoša ūdens ar šķipsniņu sāls. Kad burkāni jau gandrīz mīksti (~ 10 minūtes), tiem pievieno saldētas zaļās vai sviesta pupiņas, un visu tvaicē vēl 4 minūtes. Uzmana, lai katlā saglabājas ūdens, citādi dārzeņi piedegs.
  2. Gataviem dārzeņiem nokāš lieko ūdeni, tos sajauc ar svaigu papriku, kukurūzu un sarkanajām pupiņām.
  3. Laša fileju iemasē ar eļļu, sāli un pipariem un apcep uz pannas. Cep, sākot ar ādu, 4 minūtes no katras puses.
  4. Uz šķīvja kārto laša gabaliņu un siltos dārzeņu salātus.

 

1 porcija satur ~ 400 kcal.