Uz uguns ceptas paipalas

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 4 veselas paipalas
  • 50 g sojas mērces
  • 20 g ingvera
  • 1 laims
  • 20 g eļļas
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Paipalas iemarinē sojas mērcē, uzrīvē svaigu ingveru, izspiež 1 laima sulu, pielej klāt eļļu.
  2. Atstāj uz 2–4 stundām iemarinēties. Šo darbību var izdarīt tieši pirms došanās pārgājienā, ieliekot tās ūdens drošā maisiņā (labāk divos) un tad somā.
  3. Dur uz iesma un cep drošā augstumā no uguns – tā, lai karstums būtu liels, bet liesma neskartu paipalas. Regulāri grozot, tās būs gatavas jau pēc 20–30 minūtēm.