Tvaicēta maizīte ar cāļa šķiņķu iesmiņu un korejiešu burkāniem

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
2 personām

Sastāvdaļas

“Ķekava” cāļa šķiņķu iesmiņi ķimeņu marinādē

MAIZĪTĒM

280 g miltu

6 g sausā rauga

½ tējkarotes sāls

½ tējkarotes cepamā pulvera

15 g pūdercukura

15 g eļļas

160 g trekna piena

 

MAJONĒZEI

2 olu dzeltenumi

1 tējkarote sinepju

½ daiviņas ķiploka

1 tējkarote Vusteras mērces

1 ēdamkarote Hoisin mērces

150 g eļļas

sula no ¼ citrona

 

korejiešu burkāni

lociņi

čili

Pagatavošana

  1. Pagatavo maizītes. Sajauc siltu pienu ar raugu un pūdercukuru, un ļauj raugam iedarboties. Tālāk sajauc visas sastāvdaļas kopā, un atstāj mīklu raudzēties uz 1 stundu siltā vietā.
  2. Veido mazas mīklas bumbiņas, izrullē apaļus plācenīšus, pārloka uz pusēm, un atstāj vēl raudzēties uz 30 minūtēm. Tad tvaicē tvaika katliņā 10 minūtes.
  3. Pagatavo majonēzi. Olu dzeltenumus, sinepes, ķiploka daiviņu, Vusteras un Hoisin mērci liek blenderī un kuļot lēnām lej klāt eļļu. Pievieno citronu sulu un ēdamkaroti auksta ūdens, lai majonēze ir krēmīgāka.
  4. Cep cāļa šķiņķus uz grila, tos liek gua bao maizītē, kurā liek majonēzi un korejiešu burkānus.

Komentāri: