TURKU ZIRŅU UN TOMĀTU ZUPA AR KRAUKŠĶĪGIEM TURKU ZIRŅIEM

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 240 g konservētu vai novārītu turku jeb auna zirņu
  • 400 g konservētu tomātu gabaliņu savā sulā
  • 300 ml dārzeņu vai gaļas buljona
  • 1 sīpols
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 tējkarote kaltēta bazilika
  • malti melnie pipari
  • sāls
  • eļļa cepšanai
  • olīveļļa pasniegšanai

KRAUKŠĶĪGAJIEM TURKU ZIRŅIEM

  • 240 g konservētu vai novārītu turku jeb auna zirņu
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1 tējkarote asās paprikas pulvera
  • ½ tējkarotes drupinātu ķiploku
  • ¼ tējkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Katliņā sakarsētā eļļā apcep gabaliņos sagrieztu sīpolu, pievieno baziliku, pusi no zupai paredzētajiem turku zirņiem un pusi no tomātiem, pievieno buljonu un vāra 10 minūtes.
  2. Izmantojot virtuves kombainu vai rokas blenderi, katliņa saturu samaļ viendabīgā masā, tam pievieno atlikušos tomātus un turku zirņus, vāra vēl 3 minūtes.
  3. Pagatavo kraukšķīgos turku zirņus. Turku zirņus pilnībā nosusina, pievieno olīveļļu, sāli, drupinātus ķiplokus un asās paprikas pulveri, kārtīgi samaisa.
  4. Zirņus izlīdzina uz cepamās plāts un gatavo līdz 180 °C sakarsētā cepeškrāsnī 15–20 minūtes.
  5. Zupu pasniedz siltu, pārbērtu ar kraukšķīgajiem turku zirņiem un pārlietu ar olīveļļu.