Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
TURKU ZIRŅU UN TOMĀTU ZUPA AR KRAUKŠĶĪGIEM TURKU ZIRŅIEM
Viegla
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
240 g konservētu vai novārītu turku jeb auna zirņu
400 g konservētu tomātu gabaliņu savā sulā
300 ml dārzeņu vai gaļas buljona
1 sīpols
2 daiviņas ķiploku
1 tējkarote kaltēta bazilika
malti melnie pipari
sāls
eļļa cepšanai
olīveļļa pasniegšanai
KRAUKŠĶĪGAJIEM TURKU ZIRŅIEM
240 g konservētu vai novārītu turku jeb auna zirņu
1 ēdamkarote olīveļļas
1 tējkarote asās paprikas pulvera
½ tējkarotes drupinātu ķiploku
¼ tējkarotes sāls
Pagatavošana
Katliņā sakarsētā eļļā apcep gabaliņos sagrieztu sīpolu, pievieno baziliku, pusi no zupai paredzētajiem turku zirņiem un pusi no tomātiem, pievieno buljonu un vāra 10 minūtes.
Izmantojot virtuves kombainu vai rokas blenderi, katliņa saturu samaļ viendabīgā masā, tam pievieno atlikušos tomātus un turku zirņus, vāra vēl 3 minūtes.
Pagatavo kraukšķīgos turku zirņus. Turku zirņus pilnībā nosusina, pievieno olīveļļu, sāli, drupinātus ķiplokus un asās paprikas pulveri, kārtīgi samaisa.
Zirņus izlīdzina uz cepamās plāts un gatavo līdz 180 °C sakarsētā cepeškrāsnī 15–20 minūtes.
Zupu pasniedz siltu, pārbērtu ar kraukšķīgajiem turku zirņiem un pārlietu ar olīveļļu.
Komentāri: