Turku zirņu un avokado salāti

Viegla
līdz 30 min
6 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g Urekram turku zirņu
  • ½ tējkarotes sāls
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 2 ēdamkarotes rauga pārslu
  • 130 g zaļo olīvu
  • 100 g grauzdētu Urekram saulespuķu sēklu
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 liels avokado
  • bunte diļļu
  • bunte pētersīļu
  • 5 ēdamkarotes vegāniskās majonēzes
  • sula no ¼ citrona
  • 1 tējkarote sinepju
  • šķipsna sāls

Pagatavošana

4–6 personām

4–6 personām

  1. Turku zirņus pa nakti izmērcē, tad novāra, līdz tie ir mīksti.
  2. Saulespuķu sēkliņas grauzdē krāsnī 180 ºC temperatūrā 7 minūtes, tad atdzesē.
  3. Novārītiem turku zirņiem pievieno sāli, sasmalcinātu ķiploku, rauga pārslas, sagrieztas olīvas, saulespuķu sēkliņas, sasmalcinātu sarkano sīpolu, sakapātas dilles, pētersīļus un sagrieztu avokado.
  4. Pagatavo mērci, sajaucot kopā majonēzi, citronu sulu, sinepes un sāli, ko kārtīgi iemaisa salātos.