Turku zirņu sautējums ar plaučolām

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 dzeltenā paprika
  • 1 sarkanais čili
  • ½ buntes loku
  • 3 tomāti
  • 400 g konservētu turku zirņu
  • 1 ēdamkarote rapšu eļļas
  • 1 tējkarote kumina
  • 1 tējkarote koriandra
  • ½ tējkarotes kurkumas
  • maza buntīte kinzas
  • 4 olas

Pagatavošana

  1. Smalki sakapā ķiploka daiviņas, paprikai izņem sēklas, papriku sagriež garenās strēmelēs.
  2. Čili piparam izņem sēklas un smalki sakapā. Lokiem nogriež galus, balto daļu smalki sakapā.
  3. Tomātus sagriež daiviņās. Turku zirņiem notecina šķidrumu, tos noskalo zem auksta ūdens.
  4. Pannā uz vidēji lielas uguns uzkarsē eļļu, pievieno ķiplokus, paprikas, čili un lokus. Visu cep aptuveni 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Pievieno tomātus, turku zirņus, garšvielas un kinzu. Visu sautē vēl 2 minūtes. Pievieno glāzi ūdens, visu atstāj sildīties uz mazas uguns.
  5. Olas atdala no čaumalas, un katru pārlej mazā bļodiņā (tā, lai dzeltenums neizšķīst). Katlā uzvāra ūdeni, ar karotes palīdzību maisa ūdeni, lai tas vidū veido tādu kā virpulīti. Tajā ielaiž olu bez čaumalas un vāra 2 minūtes. Tikmēr uz šķīvjiem kārto sautējumu, pāri ber kapātu svaigu kinzu, pa virsu liek plaučolas.