Šo desertu var pagatavot ātri un viegli, tāpēc tas noteikti iederēsies gan smalkās, gan ikdienišķās viesībās.
Mazā katliņā uzkarsē nedaudz ūdens, lai tas sāk vārīties. Šokolādi sadrupina mazākos gabaliņos un liek metāla bļodiņā kopā ar sviestu. Šokolādi ar sviestu novieto uz katliņa, bļodiņai neaizskarot ūdeni, lai tā izkustu.
Saputo saldo krējumu ar 1 ēdamkaroti pūdercukura, līdz izveidojas vijīga masa.
Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
Olu dzeltenumus sakuļ un pievieno saldajam krējumam.
Olu baltumus ar 1 ēdamkaroti pūdercukura sakuļ stingrās putās tā, lai tās nekrīt ārā no bļodas, kad apgriež to otrādi. Pārliecinies, ka bļoda ir tīra un ka olu baltumos nav ne mazākā olu dzeltenuma, pretējā gadījumā olu baltumi var nesaputoties.
Izkausēto šokolādi un konjaku pievieno saldajam krējumam ar olu dzeltenumiem, visu viegli iemaisa, tad pievieno olu baltumus un iecilā tos, lai veidojas vienmērīga masa. Masu lej deserta trauciņos un liek ledusskapī uz 40 minūtes atdzesēties. Pasniedz ar meža ogām.
Komentāri: