Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Trīskrāsu rīsu salāti ar spinātiem, grauzdētiem Makadamijas riekstiem un granātābolu
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Trīskrāsu rīsi ir interesanti tekstūras un krāsu dēļ, tādēļ tie ir lielisks pamats salātos. Uzskatiet šo recepti kā pamatu un ierosmi dažādām interesantām variācijām, kombinējot riekstus, augļus, dārzeņus un garšaugu eļļas.
Sastāvdaļas
1 glāze trīskrāsu rīsu (tvaicēto rīsu, sarkano rīsu un melno rīsu Just Nature)
70 g spinātu lapiņu
1 sauja Makadamijas riekstu
1 sauja valriekstu
1 paliels granātābols
pistāciju eļļa
lazdu riekstu eļļa
1 sarkanais sīpols (nav obligāti)
Pagatavošana
Vispirms pagatavo rīsus. Tos ber vārošā ūdenī (rīsu un ūdens attiecība 1:2,5) un vāra uz lēnas uguns 20 minūtes, katliņam uzliekot vāku. Tad rīsus nokāš un atdzesē.
Tikmēr sagatavo piedevas. Ja vēlas pikantākus salātus, smalkās šķēlēs sagriež sarkano sīpolu.
Karstā pannā ber riekstus un apgrauzdē.
Iztīra granātābola sēkliņas.
Palielā bļodā vai lielā šķīvī liek atdzisušos rīsus, spinātu lapiņas, grauzdētos riekstus, sīpolus un granātābolu sēkliņas. Pārlej ar pistāciju eļļu un lazdu riekstu eļļu. Salātus viegli samaisa. Lai būtu garšu kontrasts, pārkaisa ar Himalaju pārslu sāli.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: