fbpx

Trīskrāsu rīsu salāti ar spinātiem, grauzdētiem Makadamijas riekstiem un granātābolu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Trīskrāsu rīsi ir interesanti tekstūras un krāsu dēļ, tādēļ tie ir lielisks pamats salātos. Uzskatiet šo recepti kā pamatu un ierosmi dažādām interesantām variācijām, kombinējot riekstus, augļus, dārzeņus un garšaugu eļļas.

Sastāvdaļas

  • 1 glāze trīskrāsu rīsu
  • 70 g spinātu lapiņu
  • 1 sauja Makadamijas riekstu
  • 1 sauja valriekstu
  • 1 paliels granātābols
  • pistāciju eļļa
  • lazdu riekstu eļļa
  • 1 sarkanais sīpols (nav obligāti)

Pagatavošana

  1. Vispirms pagatavo rīsus. Tos ber vārošā ūdenī (rīsu un ūdens attiecība 1:2,5) un vāra uz lēnas uguns 20 minūtes, katliņam uzliekot vāku. Tad rīsus nokāš un atdzesē.
  2. Tikmēr sagatavo piedevas. Ja vēlas pikantākus salātus, smalkās šķēlēs sagriež sarkano sīpolu.
  3. Karstā pannā ber riekstus un apgrauzdē.
  4. Iztīra granātābola sēkliņas.
  5. Palielā bļodā vai lielā šķīvī liek atdzisušos rīsus, spinātu lapiņas, grauzdētos riekstus, sīpolus un granātābolu sēkliņas. Pārlej ar pistāciju eļļu un lazdu riekstu eļļu. Salātus viegli samaisa. Lai būtu garšu kontrasts, pārkaisa ar Himalaju pārslu sāli.

Komentāri:

Jūsu komentārs: