Piedāvājam trīs ļoti gardas, aromātiskas un pārsteidzoši vienkārši pagatavojas pastas mērces.
No Itālijas, pastas dzimtenes, nāk visdažādāko veidu mērces, kas paredzētas pasniegšanai pie pastas. To īpašais šarms slēpjas sastāvdaļu izvēlē un vieglajā pagatavošanā.
Tomātu mērcei:
Tunča mērcei:
Saulē kaltētu tomātu mērcei:
Tomātu mērce:
Tunča mērce:
Kaltētu tomātu mērce:
Der zināt:
Ja esat asu ēdienu cienītāji, pievienojiet mērcēm svaigu čili gabaliņu vai čili mērci.
Pagatavotu mērci var 2-3 dienas uzglabāt slēgtā traukā ledusskapī.
Tomātus blanšē verdošā ūdenī un novelk miziņu. Pārgriež uz pusēm. Zaļumus noskalo. Sīpolu (vai ķiploka daiviņas, ja izmantojat tās) notīra.
Tomātu mērce:
Parmas sieru sarīvē. Bazilika lapiņas noplēš no kātiem.
Blendera krūzē liek blanšētos tomātus, ķiploka daiviņas, bazilika lapiņas.
Pielej eļļu.
Pieber sieru. Visu sablendē viendabīgā masā. Pagaršo, pievieno šķipsniņu sāls.
Tunča mērce:
Tunci izņem no kārbas, nolej lieko eļļu. Izspiež citrona sulu.
Blendera krūzē liek tunci.
Pēc izvēles pievieno sīpolus vai ķiploka daiviņas.
Pievieno pētersīļu lapiņas.
Pievieno sagrieztu tomātu.
Pievieno kaperus. Olīvām nogriež mīkstumu un arī liek traukā.
Visu sakuļ viendabīgā masā.
Pagaršo, pievieno šķipsniņu sāls un 1-2 tējkarotes svaigi spiestas citrona sulas.
Kaltētu tomātu mērce:
Saulē kaltētos tomātus sagriež nelielos gabaliņos. Blendera krūzē liek tomātus.
Pēc izvēles pievieno sīpolus vai ķiploka daiviņas, pievieno kaperus.
Pievieno eļļu.
Piepilina nedaudz tabasko mērces.
Olīvām nogriež mīkstumu un arī liek traukā.
Visu sakuļ viendabīgā masā. Pagaršo, pievieno šķipsniņu sāls un vēl tabasko mērci, ja nepieciešams.
Pasniedz ar tikko vārītu, karstu pastu.
Komentāri: