Recepte

Tomātu un rikotas siera tarte

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 2 h
6 personām

Tomāts ir oga, tāpēc saldskāba uzkoda no tā ir zelta vidusceļš.

Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

Smilšu mīklai

  • 360 g miltu
  • 180 g sviesta istabas temperatūrā
  • 4 olu dzeltenumi
  • šķipsniņa sāls
  • 2 tējkarotes cukura

Pildījumam

  • 400 g maskarpones krēma
  • 250 g biezpiena vai rikotas
  • sāls un pipari
  • 1 ēdamkarote medus
  • tomātiņi
  • 1 sauja piparmētru

Pagatavošana

  1. Pagatavo smilšu mīklu. Sajauc kopā sviestu ar sāli un cukuru. To var darīt ar koka karoti. Pievieno miltus, olu dzeltenumus un 1–2 ēdamkarotes auksta ūdens. Mīklu turpina mīcīt ar rokām, līdz iegūta viendabīga nedrūpoša masa. Pēc tam mīklu ietin pārtikas plēvē un liek atpūsties ledusskapī vismaz 1 stundu.
  2. Smilšu mīklu izņem no ledusskapja un izrullē. Tartes formu iesmērē ar sviestu, iesijā nedaudz miltu (maksimāli 1 ēdamkaroti), un ieklāj mīklu. Ar pirkstiem vai mīklas gabaliņu rūpīgi piespiež mīklu pie formas maliņām. Izmantojot asu nazi, līdz ar veidnes malu nogriež lieko mīklu. Ar silikona otiņu mīklu nosmērē ar nedaudz saputotu olas baltumu. Tas aizsargās mīklu. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190°C temperatūrai. Tarti cep 15–20 minūtes, līdz maliņas kļuvušas zeltaini brūnas.
  3. Bļodā mazos tomātiņus aplej ar pusi medus daudzuma, pievieno sakapātas piparmētras lapiņas, sāli, piparus, un ļauj ievilkties.
  4. Atsevišķā traukā sajauc kopā biezpienu, atlikušo medu, maskarpones krēmu, sāli un piparus.
  5. Kad pamatne izcepusies, to atdzesē, pēc tam pilda ar biezpiena krēmu un pa virsu dekorē ar tomātiņiem.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo smilšu mīklu. Sajauc kopā sviestu ar sāli un cukuru. To var darīt ar koka karoti. Pievieno miltus, olu dzeltenumus un 1–2 ēdamkarotes auksta ūdens. Mīklu turpina mīcīt ar rokām, līdz iegūta viendabīga nedrūpoša masa. Pēc tam mīklu ietin pārtikas plēvē un liek atpūsties ledusskapī vismaz 1 stundu.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Smilšu mīklu izņem no ledusskapja un izrullē. Tartes formu iesmērē ar sviestu, iesijā nedaudz miltu (maksimāli 1 ēdamkaroti), un ieklāj mīklu. Ar pirkstiem vai mīklas gabaliņu rūpīgi piespiež mīklu pie formas maliņām. Izmantojot asu nazi, līdz ar veidnes malu nogriež lieko mīklu. Ar silikona otiņu mīklu nosmērē ar nedaudz saputotu olas baltumu. Tas aizsargās mīklu. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190°C temperatūrai. Tarti cep 15–20 minūtes, līdz maliņas kļuvušas zeltaini brūnas.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bļodā mazos tomātiņus aplej ar pusi medus daudzuma, pievieno sakapātas piparmētras lapiņas, sāli, piparus, un ļauj ievilkties.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atsevišķā traukā sajauc kopā biezpienu, atlikušo medu, maskarpones krēmu, sāli un piparus.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad pamatne izcepusies, to atdzesē, pēc tam pilda ar biezpiena krēmu un pa virsu dekorē ar tomātiņiem.

Sader ar:

Langlois Chateau de Fontaine-Audon Sancerre

Komentāri:

  • Liene says:

    Sanāca ideāli! Liels paldies par recepti! Šī ir garšīgāka tomātu tartes recepte pēc manas pieredzes. 🙂

Jūsu komentārs: