Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Tomātu un gaileņu tarte
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām
Sastāvdaļas
MĪKLAI
225 g miltu
100 g sviesta, sagriezta mazos kubiņos
šķipsna sāls
2–3 ēdamkarotes ūdens
PILDĪJUMAM
150 g gaileņu
350 g krāsainu tomātu, sagrieztu uz pusēm
1 selerijas kāts, sagriezts plānās šķēlēs
2 zariņi rozmarīna
3 olas
1 tējkarote malta muskatrieksta
1 ēdamkarote svaiga timiāna
šķipsna sāls
šķipsna svaigi maltu melno piparu
160 ml piena
Pagatavošana
Miltus liek lielā bļodā, pievieno sviestu un ar pirkstiem to ierīvē miltos, līdz mīkla izskatās pēc maizes drupačām. Pievieno sāli un ūdeni, mīklu izmīca uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem, līdz tā ir viendabīga. Mīca ~ 10 minūtes, tad ietin pārtikas plēvē un atdzesē vismaz pusstundu.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
Mīklu izrullē un ieklāj tartes formā. Ar dakšiņu sadur caurumus tās pamatnē, ieklāj cepamo papīru un izber zirņus (lai mīkla neuzpūšas), cep krāsnī ~ 10 minūtes. Izņem cepamo papīru un zirņus.
Olas, pienu, muskatriekstu, timiānu, sāli un piparus sakuļ kopā un ielej tartes formā. Pa virsu kārto gailenes, tomātus un seleriju, kā arī rozmarīnu. Liek krāsnī uz 30 minūtēm, līdz pildījuma masa sastingusi.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: