Tomātu un gaileņu tarte

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

MĪKLAI

  • 225 g miltu
  • 100 g sviesta, sagriezta mazos kubiņos
  • šķipsna sāls
  • 2–3 ēdamkarotes ūdens

 

PILDĪJUMAM

  • 150 g gaileņu
  • 350 g krāsainu tomātu, sagrieztu uz pusēm
  • 1 selerijas kāts, sagriezts plānās šķēlēs
  • 2 zariņi rozmarīna
  • 3 olas
  • 1 tējkarote malta muskatrieksta
  • 1 ēdamkarote svaiga timiāna
  • šķipsna sāls
  • šķipsna svaigi maltu melno piparu
  • 160 ml piena

Pagatavošana

  1. Miltus liek lielā bļodā, pievieno sviestu un ar pirkstiem to ierīvē miltos, līdz mīkla izskatās pēc maizes drupačām. Pievieno sāli un ūdeni, mīklu izmīca uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem, līdz tā ir viendabīga. Mīca ~ 10 minūtes, tad ietin pārtikas plēvē un atdzesē vismaz pusstundu.
  2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
  3. Mīklu izrullē un ieklāj tartes formā. Ar dakšiņu sadur caurumus tās pamatnē, ieklāj cepamo papīru un izber zirņus (lai mīkla neuzpūšas), cep krāsnī ~ 10 minūtes. Izņem cepamo papīru un zirņus.
  4. Olas, pienu, muskatriekstu, timiānu, sāli un piparus sakuļ kopā un ielej tartes formā. Pa virsu kārto gailenes, tomātus un seleriju, kā arī rozmarīnu. Liek krāsnī uz 30 minūtēm, līdz pildījuma masa sastingusi.
  5. Nedaudz atdzesē un servē siltu.