Bieza pica ar ļoti sulīgu virskārtu. Tāds ir mūsu fotogrāfa vērtējums par šo ēdienu. Katrā ziņā – ļoti ērts veids, kā ar vienu pīrāgu pabarot vismaz 8 cilvēkus.
Mīklu, ja tā ir sasaldēta, atlaidina, uzkaisa miltus un izrullē kvadrāta formā, kas mazliet lielāka par formu, kurā cepsiet pīrāgu.
Cepamformu ietauko un izkaisa ar miltiem. Tajā ieklāj izrullēto mīklu, maliņas visapkārt apgriež, lai tās nekarātos pāri formas malai. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai.
Biezpienu liek bļodā, pievieno olas un samaisa kopā viendabīgā masā. Pēc garšas pieliek sāli un piparus.
Sieru sarīvē un pievieno bļodas saturam. Ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā, pievieno pārējām sastāvdaļām.
Iegūto mīklu lej virsū kārtainajai mīklai formā un izlīdzina.
Ķiršu tomātiņus un olīvas pārgriež uz pusēm un izkārto pa visu pīrāgu ar griezto vietu uz augšu. Zaļumus sakapā un izbārsta virsū pīrāgam.
Sagatavoto pīrāgu liek sakarsētajā cepeškrāsnī un cep 30–40 minūtes, kamēr virsiņa zeltaina un olu masa sarecējusi. Ēd siltu kopā ar lapu salātiem vai aukstu. Gluži kā picu.
Paldies par recepti, klāt neliku olīvas, bet vienalga garšo lieliski!
Superīga recepte!Pieliku klāt vēl bekonu.