Tomātu risoto ar ķiploku drupačām

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Tomātu sezonas pilnbriedā krēmīgs risotto ir labākā izvēle nesteidzīgām pusdienām vai vakariņām. Iedvesmojoties no recepšu platformas ‘’Ko ēst?’’, ko piedāvā Maxima Paldies kartes lietotājiem, pagatavojām vienu recepti, lai parādītu, cik vienkārša un garda var būt sezonāla maltīte. Vairāk iedvesmas receptēm meklē recepšu platformā, ko var lejupielādēt šeit.

Sastāvdaļas

  • 400 g tomātu
  • 150 g šalotes sīpolu
  • 150 g risoto rīsu
  • 330 g salda ābolu sidra
  • 30 g olīveļļas cepšanai
  • sāls pēc garšas
  • 350 g karsta ūdens
  • 100 g siera Parmigiano reggiano
  • 30 g panko rīvmaizes
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 30 g sviesta cepšanai
  • 6 g citronu miziņu
  • svaiga bazilika
  • 1 tējkarote cukura
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Uz plīts vidējā karstumā uzkarsē biezu katlu vai pannu ar augstām malām.
  2. Katlā ielej eļļu un, kad tā karsta, ieber šalotes sīpolus.
  3. Maisot cep 5 minūtes.
  4. Ieber rīsus, un apmaisot pacep 2 minūtes.
  5. Ielej sidru, un maisot gatavo 10 minūtes.
  6. Pievieno tomātus un garšvielas.
  7. Maisot visu gatavo 30 minūtes, pamazām pievienojot karsto ūdeni.
  8. Lai risoto izdotos krēmīgs, tas ir nepārtraukti jāmaisa.
  9. Pārbauda rīsu gatavību, un iemaisa sarīvētu Parmigiano reggiano
  10. Paralēli pannā izkausē sviestu. Ieber sakapātus vai sarīvētus ķiplokus, sāli un piparus un maisa 30 sekundes.
  11. Ieber rīvmaizi un maisot apgrauzdē 2 minūtes.
  12. Noņem no uguns, iemaisa citronu miziņu un sakapātas bazilika lapiņas.
  13. Risoto pasniedz ar ķiploku drupačām un papildu rīvētu sieru.