Šī ir viens no mīļākajām Dzintara grila receptēm, jo šādi pagatavota tītara gaļa ir patiešām sulīga un savienībā ar zaļumiem un kariju – ļoti aromātiska. Galvenais garšvielu akcents ir karijs. Šādi pagatavotu tītara gaļu iemīlēs ikviens. Svarīgi ir izvēlēties tieši šķiņķi, nevis filejas gabalu.
Tītara šķiņķim izņem kaulu, un sagriež vienādos ~ 3 x 3 cm lielos gabalos. Liek bļodā.
Ķiplokus nomizo un smalki sagriež. Pētersīļus sakapā. Visu pievieno gaļai.
Tāpat bļodā pievieno sarkanvīna etiķi un garšvielas.
Gaļu samīca kopā ar garšvielām un liek aukstumā marinēties vismaz 5 stundas, bet vislabāk – diennakti.
Cep, cieši saspraužot uz iesmiem gaļas gabalus kopā. Cep no vienas puses, kamēr brūns, tad griež uz otru pusi un apcep līdz galam abus sānus. Mietus uz uguns īpaši negroza.
Komentāri: