Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.
Svaigie salāti ar paipalu oliņām
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Paipalu oliņas ir ļoti augstvērtīgs produkts. Tās arī skaisti un graciozi izskatās, īpaši salātos. Piedāvājam pagatavot pavasarīgus svaigo lapu salātus ar paipalu oliņām, pirmajiem pavasara gurķiem un redīsiem divās dažādās variācijās:
ar sātīgām vistas filejas strēmelītēm un aromātisku sinepju-citrona mērci;
ar kraukšķīga bekona šķēlēm un dabīgā jogurta-garšaugu mērci.
Sastāvdaļas
150 g svaigu salātu
10 paipalu olas
1 garais vai 2 mazie gurķīši
buntīte redīsu (~10 gab.)
1 vistas fileja (~200 g) vai 8 šķēlītes bekona
2 ēdamkarotes eļļas
sāls, malti melnie pipari
2 ķiploka daiviņas
Mērcei:
3 ēdamkarotes eļļas (1. variantam) vai 150 ml dabīgā jogurta vai saldā krējuma (2. variantam)
1 citrona sula
2 tējkarotes sinepju
šķipsniņa sāls
1 tējkarote cukura
Pagatavošana
Salātus noskalo zem tekoša ūdens un nožāvē. Paipalu olas ieliek katliņā un vāra 3 minūtes. Atdzesē aukstā ūdenī, tad notīra un ar asu nazi katru pārgriež uz pusēm.
Gurķi un redīsus nomazgā un sagriež plānās ripiņās.
Vistas fileju noskalo zem tekoša ūdens un nosusina papīra dvielī. Gaļu sagriež nelielās strēmelītēs. Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Filejas strēmelītēs iemaisa ķiploku, uzkaisa sāli un piparus.
Pannā uzkarsē eļļu un apcep filejas strēmelītes no katras puses 5 minūtes. Cepšanas laikā pannai var uzlikt vāku. Kad gaļa ir izcepta, to atdzesē.
Ja izvēlaties bekona šķēlītes, tās apcep uz pannas tik ilgi, līdz gaļa kļūst kraukšķīga. Lielā bļodā ieber salātus, pievieno gurķu un redīsu šķēlītes.
Bļodā vai burciņā ar vāku sajauc visas mērces sastāvdaļas. Pagaršo. Nepieciešamības gadījumā pievieno vēl kādu no sastāvdaļām. Mērces garšai ir jābūt pikanti skābai. Ja gatavojat saldā krējuma vai dabīgā jogurta mērci, tā būs maigāka.
Salātus pārlej ar mērci. Uz tiem kārto olu pusītes un gaļas gabaliņus.
Salātus pasniedz pārkaisītus ar diedzētiem zaļumiem.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: