Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Svaigais kokosriekstu batoniņš ar melno šokolādi un zemenēm
Viegla
līdz 30 min
6 personām
Sastāvdaļas
2 glāzes kokosriekstu vai mandeļu skaidiņu
35 g kokosriekstu eļļas
3 ēdamkarotes medus
220 g melnās šokolādes
2 saujas vidēja izmēra zemeņu
Pagatavošana
Riekstu skaidiņas sablendē viendabīgā, biezā masā kopā ar kokosriekstu eļļu un medu.
Zemenes sagriež gareniski uz pusēm.
Šokolādi izkausē ūdens peldē.
Sablendēto riekstu masu klāj nelielā formiņā un izlīdzina, veidojot deserta pamatni, pāri kārto uz pusēm sagrieztās zemenes un pārlej ar melno šokolādi. Ja vēlas, virskārtu var pārbērt ar nelielu daudzumu mandeļu vai kokosriekstu skaidiņu.
Desertu liek sastingt aukstumā uz 2 stundām. Gatavu sagriež nelielos gabaliņos un pasniedz.
Komentāri: