Svaigais kokosriekstu batoniņš ar melno šokolādi un zemenēm

Viegla
līdz 30 min
6 personām

Sastāvdaļas

  • 2 glāzes kokosriekstu vai mandeļu skaidiņu
  • 35 g kokosriekstu eļļas
  • 3 ēdamkarotes medus
  • 220 g melnās šokolādes
  • 2 saujas vidēja izmēra zemeņu

Pagatavošana

  1. Riekstu skaidiņas sablendē viendabīgā, biezā masā kopā ar kokosriekstu eļļu un medu.
  2. Zemenes sagriež gareniski uz pusēm.
  3. Šokolādi izkausē ūdens peldē.
  4. Sablendēto riekstu masu klāj nelielā formiņā un izlīdzina, veidojot deserta pamatni, pāri kārto uz pusēm sagrieztās zemenes un pārlej ar melno šokolādi. Ja vēlas, virskārtu var pārbērt ar nelielu daudzumu mandeļu vai kokosriekstu skaidiņu.
  5. Desertu liek sastingt aukstumā uz 2 stundām. Gatavu sagriež nelielos gabaliņos un pasniedz.

Komentāri: