Tunča steiks sezamā

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

2 dzeltenspuru tunča steiki

2–3 ēdamkarotes sezama sēklu

2–3 ēdamkarotes melno sezama sēklu

1 tējkarote gaišā muskovado cukura

1 tējkarote kaltēta ķiploka

šķipsna sāls

 

Mērcei:

miza un sula no 1 laima

2 ēdamkarotes sojas mērces

2 ēdamkarotes olīveļļas

1 ēdamkarote šķidra medus

½ sakapāta čili pipara

 

2 saujas rukolas lapu pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Tunča steikiem jābūt vismaz 2 cm bieziem un istabas temperatūrā, pirms gatavošanas tie jānosusina ar papīra dvieli.
  2. Katru steika gabalu apslaka ar olīveļļu, ko iemasē no visām pusēm.
  3. Uz šķīvja vai dēlīša ber abu veidu sezama sēklas, sāli un muskovado cukuru, un sausās sastāvdaļas samaisa kopā. Steiku no visām pusēm nopanē pagatavotajā sezama sēklu maisījumā.
  4. Pagatavo mērci. Mazā bļodiņā no laima norīvē mizu, tad izspiež sulu, pievieno pārējās mērces sastāvdaļas un kārtīgi samaisa.
  5. Steiku gatavo uz sausas sakarsētas pannas no katras puses 45 sekundes līdz 1 minūtei. Pēc gatavošanas steiku uzreiz noņem no pannas, apslaka ar olīveļļu, atpūtina 5 minūtes un tad sagriež šķēlēs.
  6. Uz šķīvja liek rukolas lapiņas, tad tunča steika šķēles un pārlej ar pagatavoto mērci.

Komentāri: