Šokolādes valriekstu cepumi

Viegla
līdz 1 h
24 personām

Sastāvdaļas

  • 290 g valriekstu
  • 360 g pūdercukura
  • 60 g nesaldināta kakao pulvera
  • ½ tējkarotes sāls
  • 4 olu baltumi
  • 1 ēdamkarote Dr. Oetker vaniļas ekstrakta

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai.
  2. Valriekstus sasmalcina vai smalki sakapā. Tos liek lielā bļodā, pievieno pūdercukuru, kakao un sāli. Visu samaisa. Pievieno olu baltumus un vaniļas ekstraktu, visu kārtīgi samaisa, līdz masa ir viendabīga.
  3. Cepešpannas izklāj ar cepamo papīru, un ar ēdamkaroti liek virsū cepumu masu, starp tiem atstājot vienādas atstarpes. Tos notur istabas temperatūrā aptuveni 30 minūtes, tad liek uzkarsētā krāsnī un cep 15 minūtes.
  4. Pēc 8 minūtēm pannai nomaina virzienu, lai cepumi izceptos vienmērīgāk. Kad cepumi spīdīgi, ņem ārā no krāsns un pilnībā atdzesē.

Komentāri: