Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Šokolādes valriekstu cepumi
Viegla
līdz 1 h
24 personām
Sastāvdaļas
290 g valriekstu
360 g pūdercukura
60 g nesaldināta kakao pulvera
½ tējkarotes sāls
4 olu baltumi
1 ēdamkarote Dr. Oetker vaniļas ekstrakta
Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai.
Valriekstus sasmalcina vai smalki sakapā. Tos liek lielā bļodā, pievieno pūdercukuru, kakao un sāli. Visu samaisa. Pievieno olu baltumus un vaniļas ekstraktu, visu kārtīgi samaisa, līdz masa ir viendabīga.
Cepešpannas izklāj ar cepamo papīru, un ar ēdamkaroti liek virsū cepumu masu, starp tiem atstājot vienādas atstarpes. Tos notur istabas temperatūrā aptuveni 30 minūtes, tad liek uzkarsētā krāsnī un cep 15 minūtes.
Pēc 8 minūtēm pannai nomaina virzienu, lai cepumi izceptos vienmērīgāk. Kad cepumi spīdīgi, ņem ārā no krāsns un pilnībā atdzesē.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: