Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Šokolādes un piparkūku kapkeiki
Viegla
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
120 g sviesta (istabas temp.)
300 g cukura
2 olas
260 g miltu
300 g paniņu
20 g kakao
8 g Dr. Oetker sodas
8 g ābolu etiķa
150 g piparkūku
40 g sviesta
KRĒMAM
200 g sviesta
200 g pūdercukura
400 g krēmsiera
½ ēdamkarotes piparkūku garšvielas
Dr. Oetker sarkanā pārtikas krāsviela
Dr. Oetker baltā glazūra
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Mafinu formā ievieto cepamos papīriņus.
Sasmalcina piparkūkas, pievieno izkausētu sviestu. Iegūto masu ber sagatavotajās formiņās un piepresē pie pamatnītes.
Lielā bļodā puto sviestu kopā ar cukuru, līdz iegūta viendabīga, krēmīga masa. Pievieno olas un turpina putot vēl 2 minūtes. Trijos piegājienos pievieno miltus un kakao pamīšus ar paniņām.
Mazā trauciņā samaisa etiķi ar sodu, pievieno mīklai un iemaisa. Mīklu pilda sagatavotajās formiņās un cep 20–22 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Pagatavo krēmu. Sviestu, piparkūku garšvielas un pūdercukuru liek bļodā un puto, līdz sastāvdaļas samaisījušās un masa kļuvusi krēmīga. Pievieno krēmsieru, krāsvielu un vēlreiz rūpīgi iemaisa. Gatavo krēmu liek konditorejas maisiņā un dekorē kapkeikus. Dekorē arī ar balto glazūru.
Komentāri: