Šokolādes un piparkūku kapkeiki

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 120 g sviesta (istabas temp.)
  • 300 g cukura
  • 2 olas
  • 260 g miltu
  • 300 g paniņu
  • 20 g kakao
  • 8 g Dr. Oetker sodas
  • 8 g ābolu etiķa
  • 150 g piparkūku
  • 40 g sviesta

KRĒMAM

  • 200 g sviesta
  • 200 g pūdercukura
  • 400 g krēmsiera
  • ½ ēdamkarotes piparkūku garšvielas
  • Dr. Oetker sarkanā pārtikas krāsviela
  • Dr. Oetker baltā glazūra

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Mafinu formā ievieto cepamos papīriņus.
  2. Sasmalcina piparkūkas, pievieno izkausētu sviestu. Iegūto masu ber sagatavotajās formiņās un piepresē pie pamatnītes.
  3. Lielā bļodā puto sviestu kopā ar cukuru, līdz iegūta viendabīga, krēmīga masa. Pievieno olas un turpina putot vēl 2 minūtes. Trijos piegājienos pievieno miltus un kakao pamīšus ar paniņām.
  4. Mazā trauciņā samaisa etiķi ar sodu, pievieno mīklai un iemaisa. Mīklu pilda sagatavotajās formiņās un cep 20–22 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  5. Pagatavo krēmu. Sviestu, piparkūku garšvielas un pūdercukuru liek bļodā un puto, līdz sastāvdaļas samaisījušās un masa kļuvusi krēmīga. Pievieno krēmsieru, krāsvielu un vēlreiz rūpīgi iemaisa. Gatavo krēmu liek konditorejas maisiņā un dekorē kapkeikus. Dekorē arī ar balto glazūru.

 

Komentāri: