Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Šokolādes un avokado vegāniskie kapkeiki
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
140 g miltu
50 g kakao
½ tējkarotes cepamā pulvera
1 tējkarote sodas
šķipsniņa sāls
160 g brūnā cukura
145 ml olīveļļas
200 ml mandeļu piena
1 tējkarote etiķa (vēlams ābolu)
Krēmam
2 avokado
2 ēdamkarotes citronu sulas
1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas
pūdercukurs vai medus pēc garšas
12 kapkeiki
Pagatavošana
Lielā bļodā samaisa sausās sastāvdaļas – kakao, miltus, cukuru, cepamo pulveri, sodu, sāli. Atsevišķā traukā samaisa šķidrās sastāvdaļas – olīveļļu, pienu un etiķi. Sajauc abu bļodu saturu, masu pilda mafinu formiņās.
Cep līdz 170 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 25 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Pagatavo krēmu. Visas krēma sastāvdaļas liek virtuves kombainā vai miksera bļodā un puto, līdz iegūta viendabīga masa. Pamazām pievieno cukuru vai medu.
Krēmu liek konditorijas maisiņā un dekorē atdzisušos kapkeikus. Ja vēlas, tos var apbārstīt ar sakapātu šokolādi vai piparmētru lapiņām.
Paldies, Anna! Ļoti garšīgi un vienkārši. Tikai mandeļu piena vietā es lietoju ūdeni. Domāju, ka kūciņas tāpēc ātri sacietēs, bet nekā, gaisīgas un pufīgas tās sagaidīja ēdājus.
Paldies, Anna! Ļoti garšīgi un vienkārši. Tikai mandeļu piena vietā es lietoju ūdeni. Domāju, ka kūciņas tāpēc ātri sacietēs, bet nekā, gaisīgas un pufīgas tās sagaidīja ēdājus.
Fantastiski sanāca! Ta ka man bērniem ir alerģijas, ir grūti atrast kaut ko garšīgu un bez alergēniem. Šī recepte ir uz 5 *