ŠOKOLĀDES SALDĒJUMS AR MERINGU

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

125 g Philadelphila krēmsiera

150 g iebiezinātā piena ar cukuru

200 g saldā krējuma

130 g tumšās šokolādes

2 olu baltumi

150 g baltā cukura

60 g ūdens

Pagatavošana

  1. Tumšo šokolādi izkausē ūdens peldē.
  2. Citā bļodā saputo kopā krēmsieru un iebiezināto pienu. Atsevišķi saputo saldo krējumu. 
  3. Izkausētajai šokolādei pievieno 1 ēdamkaroti krēmsiera masas un to iemaisa, lai izkausētā šokolāde nesarautu gabaliņus. Šokolādes masu pievieno krēmsieram un ieputo, pievieno putukrējumu un veikli apvieno abas masas.
  4. Krēmu pilda formiņās un liek saldētavā vismaz uz 8 stundām.
  5. Pirms saldējuma pasniegšanas pagatavo meringu. Katliņā ber cukuru, pievieno ūdeni, liek vārīties, līdz saturs sasniedz 116 ºC temperatūru.
  6. Tikmēr saputo olbaltumus līdz gaisīgām, baltām putas, pievieno sīrupu un turpina putot 5–7 minūtes.
  7. Meringu liek virsū saldējumam un apdedzina ar degli.

Komentāri: