Šokolādes pudiņa pīrāgs

Viegla
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 2 iepakojumi Dr. Oetker šokolādes pudiņa
  • 1 litrs piena
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 2 banāni
  • 250 g saldā krējuma
  • 1 ēdamkarote pūdercukura
  • šokolāde dekorēšanai
  • 250 g cepumu
  • 80 g sviesta

Pagatavošana

  1. Pagatavo pīrāga pamatni. Virtuves kombainā liek cepumus un sasmalcina, mazā katliņā izkausē sviestu. Sasmalcinātajiem cepumiem pievieno izkausēto sviestu un samaisa. Masu ber ar cepamo papīru izklātā 24 cm diametra kūkas formā un kārtīgi nopresē, arī uz formas maliņām. Liek ledusskapī.
  2. Pagatavo pudiņu pēc instrukcijas uz iepakojuma. Svarīgi ir pudiņu karsēt un nepārtraukt maisīt, līdz tas sāk manāmi sabiezēt. Tad pudiņu atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  3. Banānus sagriež ripiņās un kārto uz cepumu pamatnes, pāri liek pudiņu, un visu liek ledusskapī vismaz uz 5 stundām, ideāli – uz nakti.
  4. Pirms pasniegšanas saputo saldo krējumu ar pūdercukuru, kārto pāri pudiņa pīrāgam un dekorē ar rīvētu šokolādi.