Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Šokolādes pavlova ar melnajiem ķiršiem
Prasa meistarību
līdz 2 h
6 personām
Gatavojot šo recepti, ļoti svarīgi neieliet par daudz etiķa, citādi cepumu pamatne neizdosies gaisīga.
Sastāvdaļas
3 olu baltumi
175 g cukura
¾ tējkarotes baltvīna etiķa
½ tējkarotes kukurūzas cietes
1 šķipsniņa sāls
3 ēdamkarotes kakao
Krēmam:
200 ml saldā krējuma
2 ēdamkarotes brūnā cukura
200 g melno saldo ķiršu
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 120 °C temperatūrai.
Pagatavo olbaltuma cepumus. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
Olu baltumus kuļ, pamazām pievienojot cukuru un kakao, kamēr veidojas stingras putas. Tad masā iecilā etiķi un kukurūzas cieti.
Uz cepamā papīra uzzīmē divus vienādus apļus. Olbaltuma masu vienmērīgi izklāj pa abiem apļiem. Cep 120 °C temperatūrā ~ 50 minūtes, kamēr masa ir kraukšķīga no ārpuses.
Tikmēr pagatavo krēmu. Saldo krējumu sakuļ ar cukuru, kamēr tas ir stingrs.
Uz atdzesētas olbaltuma pamatnes smērē krēmu, pāri liek otru olbaltuma daļu, pāri kārto krēmu un dekorē ar melnajiem ķiršiem.
Komentāri: