Recepte

Šokolādes pavlova ar melnajiem ķiršiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Prasa meistarību
līdz 2 h
6 personām

Gatavojot šo recepti, ļoti svarīgi neieliet par daudz etiķa, citādi cepumu pamatne neizdosies gaisīga.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 3 olu baltumi
  • 175 g cukura
  • ¾ tējkarotes baltvīna etiķa
  • ½ tējkarotes kukurūzas cietes
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 3 ēdamkarotes kakao

Krēmam:

  • 200 ml saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 200 g melno saldo ķiršu

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 120 °C temperatūrai.
  2. Pagatavo olbaltuma cepumus. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
  3. Olu baltumus kuļ, pamazām pievienojot cukuru un kakao, kamēr veidojas stingras putas. Tad masā iecilā etiķi un kukurūzas cieti.
  4. Uz cepamā papīra uzzīmē divus vienādus apļus. Olbaltuma masu vienmērīgi izklāj pa abiem apļiem. Cep 120 °C temperatūrā ~ 50 minūtes, kamēr masa ir kraukšķīga no ārpuses.
  5. Tikmēr pagatavo krēmu. Saldo krējumu sakuļ ar cukuru, kamēr tas ir stingrs.
  6. Uz atdzesētas olbaltuma pamatnes smērē krēmu, pāri liek otru olbaltuma daļu, pāri kārto krēmu un dekorē ar melnajiem ķiršiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: