Šokolādes kūka ar maršmeloviem

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
1 personām

Sastāvdaļas

BISKVĪTAM
250 g tumšās šokolādes 65–70 %
250 g sviesta
120 g auksta ūdens
200 g kviešu miltu
1 tējkarote Dr. Oetker cepamā pulvera
¼ tējkarotes dzeramās sodas
200 g brūnā cukura
200 g baltā cukura
30 g kakao
3 lielas olas
90 g piena
Maršmelovi dekorēšanai

ŠOKOLĀDES KRĒMAM
330 g tumšās šokolādes
330 g saldā krējuma

Pagatavošana

1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 160 ºC temperatūrai. Ietauko divas 12–15 cm/dm lielas kūku veidnes, uz pamatnes ieklāj cepamo papīru.
2. Pagatavo biskvītu. Šokolādi un sviestu liek karstā ūdens peldē un uz lēnas uguns izkausē.
3. Lielā bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri, sodu, abu veidu cukurus un kakao. Citā bļodā sakuļ olas un pielej pienu.
4. Šokolādei divās daļās pievieno aukstu ūdeni. Šokolādi un piena maisījumu pievieno miltiem un rūpīgi samaisa. Mīklu iepilda veidnēs.
5. Cep 90 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē. Tad tos sagriež, lai kopā veidotos četras biskvīta kārtas.
6. Pagatavo šokolādes krēmu. Šokolādi smalki sakapā. Katliņā liek sildīties saldo krējumu, karsē līdz pirmajam burbulim. Pārlej pāri šokolādei, mirkli pagaida un izmaisa viendabīgu masu. Ļauj nedaudz atdzist. Krēmam ir jāpietiek 3 kārtām un kūkas pārsmērēšanai.
7. Liek vienu biskvīta kārtu uz šķīvja tap apkārt apliek cepamo riņķi, kurā cepāt biskvītu, lai kūku saturētu kopā. Pilda vienmērīgi šokolādes krēmu, liek nākamo kārtu un atkārto darbību. Kūku pirms apsmērēšanas atdzesē.
8. Kad kūka ir sastingusi, to izgriež uzmanīgi ārā no formas un pārklāj ar atlikušo krēmu vienmērīgā kārtiņā. Kūka ir visbaudāmākā, ja to pasniedz istabas temperatūrā.
9. Maršmelovu kubiņus kārto uz kūkas un apdedzina ar gāzes degli.