Gatavo pamatni. Mandeles, sagrieztas dateles, dzērvenes un kokosriekstu skaidiņas liek blenderī un sasmalcina. Masai jālīp kopā.
Ņem pannu 20 cm/dm, ieklāj cepamo papīru. Mandeļu un dateļu masu piespiež pie pannas pamatnes.
Liek karsēties saldo krējumu līdz pirmajam burbulim. Bļodā nosver šokolādi. Kad saldais krējumus uzsilis, pārlej pāri šokolādei, bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un noliek maliņā uz 3–5 minūtēm.
Citā bļodā nosver maskarpones sieru un pierīvē apelsīna miziņu. Saputo.
Šokolādē iejauc saldo krējumu un maisa, kamēr šokolāde ir izkususi.
Putojot maskarponi uz vislēnākā ātruma, pievieno šokolādes masu. Maisa, kamēr sastāvdaļas ir sajaukušās.
Pusi krēma liek formā, krēmā liek pusi aveņu, pa virsu liek atlikušo krēmu. Kūku liek ledusskapī sastingt.
Pirms pasniegšanas dekorē ar avenēm vai citām odziņām.
Šī kūka bija varen garda, vēlētos atkārtot, tomēr receptē ir pazudusi sastāvdaļu sadaļa. Vai varat to atgriezt?