Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Šokolādes kūka
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
10 personām
Sastāvdaļas
BISKVĪTAM
150 g sviesta
150 g cukura
60 g kakao
12 g cepamā pulvera
150 g miltu
šķipsna sāls
3 olas
2–3 ēdamkarotes piena
KRĒMAM
200 g sviesta
200 g pūdercukura
50 g kakao
400 g Philadelphia klasiskā krēmsiera
ŠOKOLĀDES GLAZŪRAI
25 g šokolādes
25 g sviesta
dekori
Pagatavošana
Pagatavo biskvītu. Bļodā samaisa sviestu ar cukuru, kakao, cepamo pulveri, miltus un sāli. Samiksē, līdz izveidojas viendabīga masa. Pa vienai ieputo olas. Beigās pievieno pienu un iemaisa arī to.
Mīklu sadala divās daļās un lej divās 20 cm/dm formās.
Biskvītus cep 160 ºC temperatūrā 20–25 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Pagatavo krēmu. Bļodā puto sviestu kopā ar pūdercukuru un kakao, līdz izveidojas krēmīga masa. Tai pievieno krēmsieru un puto, līdz krēms kļuvis viendabīgs. Krēmu smērē starp atdzisušajiem biskvītiem un apkārt tiem. Kūku liek ledusskapī uz nakti savilkties.
Pagatavo glazūru. Izkausē šokolādi kopā ar sviestu. To liek konditorejas maisiņā, kam nogriež mazu galiņu. Glazūru aptecina pa kūku, un to izdekorē ar dekoriem pēc izvēles.
Komentāri: