Šokolādes kapkeiki ar kafijas krēmu

Viegla
līdz 2 h
12 personām

Sastāvdaļas

Kēksiņiem:

  • 120 g šokolādes
  • 110 g sviesta
  • 250 g cukura
  • 3 olas
  • 100 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • šķipsna sāls

Krēmam:

  • 100 g sviesta istabas temperatūrā
  • 100 g pūdercukura
  • 200 g “Rasas” krēmsiera no ledusskapja
  • 1 espresso šots

Dekoram:

  • 20 kafijas pupiņas
  • 1 ēdamkarote maltas kafijas

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 °C temperatūrai. Mafinu pannā liek cepamos papīriņus.
  2. Lielā bļodā izkausē sviestu kopā ar šokolādi. Pievieno cukuru un olas. Kārtīgi iemaisa. Pievieno miltus, cepamo pulveri un šķipsnu sāls. Visu rūpīgi samaisa un pilda mafinu formiņās. Cep 20–22 minūtes. Atdzesē.
  3. Bļodā like sviestu, pievieno cukuru un ar mikseri saputo. Tad pievieno kafiju un vēlreiz saputo. Visbeidzot ieputo krēmsieru. Puto tik ilgi līdz viss cukurs izkusis.  Gatavo krēmu pilda konditoreijas maisiņā un, izmantojot dekoratīvo uzgali, krēmu uzklāj uz kēksiņiem.
  4. Dekorē ar kafijas pupiņām un nedaudz maltas kafijas.