Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Šokolādes kapkeiki ar brulē zemenēm
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
Pamatnītēm:
120 g šokolādes
110 g sviesta
250 g cukura
3 olas
100 g miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
šķipsna sāls
Krēmam:
200 g šokolādes
300 g sviesta
450 g pūdercukura
1 ekspresso
Brulē zemenēm:
12 lielas zemenes
50 g putukrējuma
vaniļa
cukurs
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 °C temperatūrai. Mafinu pannā liek cepamos papīriņus.
Lielā bļodā izkausē sviestu kopā ar šokolādi. Pievieno cukuru un olas. Kārtīgi iemaisa. Pievieno miltus, cepamo pulveri un šķipsnu sāls. Visu rūpīgi samaisa un pilda mafinu formiņās. Cep 20–22 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Karstā ūdens tvaikos izkausē šokolādi. Saputo sviestu, līdz tas kļuvis krēmīgs un pufīgs. Turpinot putot, pievieno pūdercukuru. Puto ~ 5 minūtes. Tad pamazām pievieno šokolādi un kafijas šotu. Visu rūpīgi saputo. Kad krēms gatavs, liek to konditorejas maisiņā. Atdzesētos kapkeikus dekorē ar krēma cepurēm.
Zemenēm izgriež viducīšus. Putukrējumu saputo un iepilda zemeņu dobumiņos. Pa virsu ber kaudzīti ar cukuru. Ar gāzes degli to apdedzina, kamēr veidojas cieta karamelītes garoziņa.
Dikti garšīgi, tikai cepot saplok. 10.minūtē smuki sacēlušies uz augšu, bet jau pēc 1-2 minūtēm saplok. Cepu elektriskajā cepeškrāsnī, ar augšas un apakšas režīmu, bet raidījumā arī tā cepa, durvis nevirināju. Kas varētu būt pie vainas?
pameginaju un sanaca labi,kaut gan man bija 130g sjokolade,120g sviests,2 lielas olas,130g milti,1 tej k.cep.pulv. skipsn.sals un cukuru es vispar neberu jo sokolade salda un es vel piejaucu sasaldetas ogas un cepu 180 gradus un 23-25min un nekas sesaplaka…draugam gribejas saldak tad uztaisiju to kreemu pa virsu…
Dikti garšīgi, tikai cepot saplok. 10.minūtē smuki sacēlušies uz augšu, bet jau pēc 1-2 minūtēm saplok. Cepu elektriskajā cepeškrāsnī, ar augšas un apakšas režīmu, bet raidījumā arī tā cepa, durvis nevirināju. Kas varētu būt pie vainas?
pameginaju un sanaca labi,kaut gan man bija 130g sjokolade,120g sviests,2 lielas olas,130g milti,1 tej k.cep.pulv. skipsn.sals un cukuru es vispar neberu jo sokolade salda un es vel piejaucu sasaldetas ogas un cepu 180 gradus un 23-25min un nekas sesaplaka…draugam gribejas saldak tad uztaisiju to kreemu pa virsu…
Es takal izvēlējos nedaudz mazāku temperatūru un pagrauzdēju..
—
http://goo.gl/cAcWq4
Smarzigi un garsigi! Bet saplaka 20 min! Kapec? Cepu ka recepte!