Šokolādes kapkeiki ar brulē zemenēm

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

Pamatnītēm:

  • 120 g šokolādes
  • 110 g sviesta
  • 250 g cukura
  • 3 olas
  • 100 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • šķipsna sāls

Krēmam:

  • 200 g šokolādes
  • 300 g sviesta
  • 450 g pūdercukura
  • 1 ekspresso

Brulē zemenēm:

  • 12 lielas zemenes
  • 50 g putukrējuma
  • vaniļa
  • cukurs

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 °C temperatūrai. Mafinu pannā liek cepamos papīriņus.
  2. Lielā bļodā izkausē sviestu kopā ar šokolādi. Pievieno cukuru un olas. Kārtīgi iemaisa. Pievieno miltus, cepamo pulveri un šķipsnu sāls. Visu rūpīgi samaisa un pilda mafinu formiņās. Cep 20–22 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  3. Karstā ūdens tvaikos izkausē šokolādi. Saputo sviestu, līdz tas kļuvis krēmīgs un pufīgs. Turpinot putot, pievieno pūdercukuru. Puto ~ 5 minūtes. Tad pamazām pievieno šokolādi un kafijas šotu. Visu rūpīgi saputo. Kad krēms gatavs, liek to konditorejas maisiņā. Atdzesētos kapkeikus dekorē ar krēma cepurēm.
  4. Zemenēm izgriež viducīšus. Putukrējumu saputo un iepilda zemeņu dobumiņos. Pa virsu ber kaudzīti ar cukuru. Ar gāzes degli to apdedzina, kamēr veidojas cieta karamelītes garoziņa.

Komentāri:

  • Līva saka:

    Dikti garšīgi, tikai cepot saplok. 10.minūtē smuki sacēlušies uz augšu, bet jau pēc 1-2 minūtēm saplok. Cepu elektriskajā cepeškrāsnī, ar augšas un apakšas režīmu, bet raidījumā arī tā cepa, durvis nevirināju. Kas varētu būt pie vainas?

  • daina saka:

    pameginaju un sanaca labi,kaut gan man bija 130g sjokolade,120g sviests,2 lielas olas,130g milti,1 tej k.cep.pulv. skipsn.sals un cukuru es vispar neberu jo sokolade salda un es vel piejaucu sasaldetas ogas un cepu 180 gradus un 23-25min un nekas sesaplaka…draugam gribejas saldak tad uztaisiju to kreemu pa virsu…

  • Arnis saka:

    Es takal izvēlējos nedaudz mazāku temperatūru un pagrauzdēju..


    http://goo.gl/cAcWq4

  • Ieva saka:

    Smarzigi un garsigi! Bet saplaka 20 min! Kapec? Cepu ka recepte!