Siera kūka ar karameli

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
12 personām

Sastāvdaļas

PAMATNEI

  • 250 g šokolādes cepumu
  • 50 g brūnā cukura
  • 75 g sviesta

SIERA KĀRTAI

  • 600 g klasiskā krēmsiera
  • 10 g miltu
  • 200 g cukura
  • 4 olas
  • 150 g skābā krējuma

KARAMELEI

  • 250 g cukura
  • 80 g ūdens
  • 125 g saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Cepumus sasmalcina kopā ar brūno cukuru. Pievieno izkausētu sviestu un iemaisa.
  2. Kūkas formu 24 cm/dm noklāj ar cepamo papīru. Formā ber sagatavotos cepumus un izlīdzina.
  3. Pagatavo siera kārtu. Bļodā liek krēmsieru, sajauc to ar miltiem un cukuru. Pa vienai iemaisa olas, beidzamo pievieno skābo krējumu un iemaisa.
  4. Masu lej formā un cep krāsnī 160 ºC temperatūrā 1 stundu. Pēc cepšanas izslēdz krāsni un ļauj kūkai atdzist palēnām.
  5. Uz nakti liek kūku ledusskapī.
  6. Pagatavo karameli. Katliņā ber cukuru un pievieno ūdeni. Karsē uz vidēji lielas uguns, līdz cukurs izkusis un ieguvis karameles krāsu. Pievieno saldo krējumu un iemaisa. Gatavo karameli atdzesē.
  7. Kūku pasniedz, pārlietu ar karameli.

Komentāri: