Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Siera kūka ar karameli
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
12 personām
Sastāvdaļas
PAMATNEI
250 g šokolādes cepumu
50 g brūnā cukura
75 g sviesta
SIERA KĀRTAI
600 g klasiskā krēmsiera
10 g miltu
200 g cukura
4 olas
150 g skābā krējuma
KARAMELEI
250 g cukura
80 g ūdens
125 g saldā krējuma
Pagatavošana
Cepumus sasmalcina kopā ar brūno cukuru. Pievieno izkausētu sviestu un iemaisa.
Kūkas formu 24 cm/dm noklāj ar cepamo papīru. Formā ber sagatavotos cepumus un izlīdzina.
Pagatavo siera kārtu. Bļodā liek krēmsieru, sajauc to ar miltiem un cukuru. Pa vienai iemaisa olas, beidzamo pievieno skābo krējumu un iemaisa.
Masu lej formā un cep krāsnī 160 ºC temperatūrā 1 stundu. Pēc cepšanas izslēdz krāsni un ļauj kūkai atdzist palēnām.
Uz nakti liek kūku ledusskapī.
Pagatavo karameli. Katliņā ber cukuru un pievieno ūdeni. Karsē uz vidēji lielas uguns, līdz cukurs izkusis un ieguvis karameles krāsu. Pievieno saldo krējumu un iemaisa. Gatavo karameli atdzesē.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Cik nepieciešams karamelei saldais krējums? Pie sastāvdaļām nav norādīts.
Paldies par vērību! Pierakstījām trūkstošo sastāvdaļu – nepieciešami 125g saldā krējuma. Lai izdodas!