Siera cepumi ar sezamu un vīģu džemu

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 110 g auksta sviesta
  • 150 g pilngraudu vai parasto kviešu miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 2 ēdamkarotes sezama sēklu
  • 80 g rīvēta Cesvaines Holandes siera

Pagatavošana

15 cepumiem

  1. Virtuves kombainā liek kubiņos sagrieztu aukstu sviestu, pievieno miltus, cepamo pulveri, sezama sēklas un rīvēto sieru. Visu sablendē līdz slapjām smiltīm līdzīgai konsistencei. Pārbauda, vai mīkla turas kopā, saspiežot to ar pirkstiem, ja ne, tad pievieno 2 ēdamkarotes auksta ūdens.
  2. Visu mīklu izber uz galda un ar rokām nedaudz samīca, saveļ bumbā, ieliek pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 1 stundu.
  3. Kad mīkla pastāvējusi, to izrullē aptuveni 0,5 cm biezumā, izspiež aplīšus, liek uz cepamās plāts, pārber ar sezama sēkliņām un liek cepties līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī 20 minūtes, līdz cepumi zeltaini.
  4. Pēc izņemšanas atdzesē. Pasniedz ar vīģu džemu.