Sēņu žuljēns

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g sēņu pēc izvēles
  • 1 vidēji liels sīpols
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 1 porcija bešamela mērces
  • 100 ml sausa baltvīna
  • 150 g Komtē siera
  • sāls

BEŠAMELA MĒRCEI

  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 0,5 l piena
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • šķipsna malta muskatrieksta

Pagatavošana

  1. Pagatavo bešamela mērci. Katliņā izkausē sviestu, līdz tas sāk burbuļot, pievieno miltus un, nepārtraukti maisot, silda, uzmanot, lai masa nesabrūnē. Lēnām pievieno pienu un, nepārtraukti maisot, silda, līdz mērce sabiezē. Pievieno sāli, piparus, muskatriekstu un vēlreiz uzsilda.
  2. Smalki sakapā sīpolu un ķiploka daiviņu, ko apcep nelielā sviesta daudzumā. Tad pievieno sagrieztas sēnes, ko apcep zeltainas.
  3. Sēnēm pievieno bešamela mērci, baltvīnu, skābo krējumu, sāli. Visu uzkarsē, lai garšas savienojas.
  4. Pilda trauciņos, pārber ar rīvētu sieru un liek līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 15 minūtēm, kamēr siers kļuvis zeltaini brūns.

Komentāri:

Jūsu komentārs: