Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes
Sandwich cepumi ar aveņu eglītēm
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
10 personām
Sastāvdaļas
200 g sviesta
100 g cukura
300 g miltu
1 ola
1 ēdamkarote vaniļas cukura
1 tējkarote rīvētas citrona miziņas
1 tējkarote cepamā pulvera
1 tējkarote kanēļa
150 ml aveņu ievārījuma
šķipsniņa sāls
pūdercukurs cepumu dekorēšanai
Pagatavošana
Mīkstu sviestu sakuļ kopā ar cukuru un vaniļas cukuru. Tad pievieno un izmaisa olu un sāli.
Miltus samaisa ar kanēli un cepamo pulveri, pakāpeniski iesijā mīklā, nepārtraukti maisot. Mīklai jābūt vijīgai, kas nelīp pie rokām.
Gatavo mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī vismaz uz stundu atpūsties.
Gatavo mīklu izrullē 0,5 cm biezumā un izspiež apļus vai citas formas cepumus. Pusei cepumu viducī ar formiņu izspiež mazākas formas rakstu, piemēram, eglīti.
Cepumus kārto uz cepamās plāts, kas apklāta ar cepamo papīru, un liek līdz 200 ⁰C temperatūrai sakarsētā krāsnī. Cep 12 līdz 15 minūtes, kamēr maliņas zeltainas. Tad atdzesē.
Tos cepumus, kam nav izspiests vidiņš, apsmērē ar aveņu ievārījumu. Virsū katram cepumam kārto otru cepumu, un viegli saspiež. Gatavus bagātīgi apkaisa ar pūdercukuru.
Komentāri: