Sausmaizītes (galetes) ar beztunča salātiem un tomātlasi
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
2–4 porcijām
TOMĀTLASIM
4 plūmju tomāti (vai citi tomāti ar maz sēklām)
2 tējkarotes zaļās paciņas bio brūnaļģes
2 ēdamkarotes Arche Shoyu bio sojas mērces
naža gals Sonnentor bio kūpinātas paprikas pulvera
100 ml Rapunzel bio gaišās linsēklu eļļas
SALĀTIEM
2 bundžas konservētu Rapunzel bio turku zirņu
2 seleriju kāti
1 sarkanais sīpols
1 ēdamkarote Rapunzel bio tahini pastas
1 tējkarote Sonnentor bio ķiploku pulvera
1 tējkarote Sonnentor bio saldās paprikas pulvera
1 tējkarote zaļās paciņas bio brūnaļģu (vai pēc garšas)
2 ēdamkarotes Alce Nero bio citronu sulas
3–4 ēdamkarotes Engevita rauga pārslu
Allos amaranta sausmaizītes pasniegšanai
Pagatavošana
Tomātus noblanšē, nomizo, sagriež katru 4–6 daivās, izņem sēklas. Sēklotnes samaļ blenderī un pievieno marinādei.
Pagatavo marinādi. Sajauc eļļu, sojas mērci, kūpinātās paprikas pulveri, sablendētās tomātu sēklotnes, sīki sagrieztas brūnaļģes. Samaisa ar mizotajām tomātu šķēlēm tā, lai tās no visām pusēm ir pārklātas ar marinādi, un uz vismaz 8 stundām liek ledusskapī ievilkties.
Vienu bundžu turku zirņu ar visu šķidrumu liek blenderī, pievieno brūnaļģes, tahini pastu, citronu sulu, ķiploku pulveri, paprikas pulveri un rauga pārslas. Visu samaļ viendabīgā masā.
Turku zirņus no otras bundžiņas notecina, ar kartupeļu mīcītāju nedaudz sastampā, lai nav gluži pilnībā putra. Sīki sakapā seleriju kātus un sīpolu. Visas sastāvdaļas samaisa, liek uz sausmaizītes, dekorē ar tomātlaša šķēlītēm.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: