Sausmaizītes (galetes) ar beztunča salātiem un tomātlasi

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

2–4 porcijām

TOMĀTLASIM

  • 4 plūmju tomāti (vai citi tomāti ar maz sēklām)
  • 2 tējkarotes zaļās paciņas bio brūnaļģes
  • 2 ēdamkarotes Arche Shoyu bio sojas mērces
  • naža gals Sonnentor bio kūpinātas paprikas pulvera
  • 100 ml Rapunzel bio gaišās linsēklu eļļas

 

SALĀTIEM

  • 2 bundžas konservētu Rapunzel bio turku zirņu
  • 2 seleriju kāti
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 ēdamkarote Rapunzel bio tahini pastas
  • 1 tējkarote Sonnentor bio ķiploku pulvera
  • 1 tējkarote Sonnentor bio saldās paprikas pulvera
  • 1 tējkarote zaļās paciņas bio brūnaļģu (vai pēc garšas)
  • 2 ēdamkarotes Alce Nero bio citronu sulas
  • 34 ēdamkarotes Engevita rauga pārslu

    Allos amaranta sausmaizītes pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Tomātus noblanšē, nomizo, sagriež katru 46 daivās, izņem sēklas. Sēklotnes samaļ blenderī un pievieno marinādei.
  2. Pagatavo marinādi. Sajauc eļļu, sojas mērci, kūpinātās paprikas pulveri, sablendētās tomātu sēklotnes, sīki sagrieztas brūnaļģes. Samaisa ar mizotajām tomātu šķēlēm tā, lai tās no visām pusēm ir pārklātas ar marinādi, un uz vismaz 8 stundām liek ledusskapī ievilkties.
  3. Vienu bundžu turku zirņu ar visu šķidrumu liek blenderī, pievieno brūnaļģes, tahini pastu, citronu sulu, ķiploku pulveri, paprikas pulveri un rauga pārslas. Visu samaļ viendabīgā masā.
  4. Turku zirņus no otras bundžiņas notecina, ar kartupeļu mīcītāju nedaudz sastampā, lai nav gluži pilnībā putra. Sīki sakapā seleriju kātus un sīpolu. Visas sastāvdaļas samaisa, liek uz sausmaizītes, dekorē ar tomātlaša šķēlītēm.