SARKANĀS PAPRIKAS “SIERA” MĒRCE

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

230 g Indijas riekstu

1 krāsnī cepta paprika

sula no 1 citrona

½ tējkarotes sāls

1 ēdamkarote rauga pārslu

½ tējkarotes sriracha mērces vai čili pārslu

½ tējkarotes kūpinātas paprikas pulvera

60 g ūdens

načos čipsi

Pagatavošana

  1. Indijas riekstus liek bļodiņā un aplej ar karstu ūdeni, lai tie ir pilnībā nosegti. Virs bļodiņas liek šķīvīti, lai siltums tik ātri “neizbēgtu”. Atstāj mērcēties uz 1 stundu. Nokāš.
  2. Papriku cep līdz 220 ºC temperatūrai uzkarsētā krāsnī 25–30 minūtes. Tad noņem paprikas zaļo kātu un izņem sēklotni.
  3. Blenderī liek Indijas riekstus, papriku, citronu sulu, sāli, rauga pārslas, sriracha mērci un paprikas pulveri. Visu blendē, pamazām pievienojot ūdeni, līdz masa ir viendabīga un krēmīga.
  4. Ēd ar načos vai saviem mīļākajiem čipsiem.

 

Komentāri: