Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
SARKANĀS PAPRIKAS “SIERA” MĒRCE
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
230 g Indijas riekstu
1 krāsnī cepta paprika
sula no 1 citrona
½ tējkarotes sāls
1 ēdamkarote rauga pārslu
½ tējkarotes sriracha mērces vai čili pārslu
½ tējkarotes kūpinātas paprikas pulvera
60 g ūdens
načos čipsi
Pagatavošana
Indijas riekstus liek bļodiņā un aplej ar karstu ūdeni, lai tie ir pilnībā nosegti. Virs bļodiņas liek šķīvīti, lai siltums tik ātri “neizbēgtu”. Atstāj mērcēties uz 1 stundu. Nokāš.
Papriku cep līdz 220 ºC temperatūrai uzkarsētā krāsnī 25–30 minūtes. Tad noņem paprikas zaļo kātu un izņem sēklotni.
Blenderī liek Indijas riekstus, papriku, citronu sulu, sāli, rauga pārslas, sriracha mērci un paprikas pulveri. Visu blendē, pamazām pievienojot ūdeni, līdz masa ir viendabīga un krēmīga.
Komentāri: