SARKANAIS KARIJS AR ZIEDKĀPOSTIEM UN KARTUPEĻIEM

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 sīpols
  • 3 daiviņas ķiploku
  • ½ īkšķa izmēra ingvera gabaliņa
  • 1 sarkanā paprika
  • 6 mazie kartupelīši
  • eļļa vai gī sviests cepšanai
  • 3 ēdamkarotes Cosmoveda karija pastas
  • 1 bundža Biona kokosriekstu piena
  • 400 g konservētu tomātu
  • 1 maza ziedkāposta galviņa
  • 60 g smalklapu spinātu
  • sula no ½ laima
  • sāls pēc garšas
  • Rapunzel nepulētie gargraudu rīsi, svaigs koriandrs pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Sīpolu, ķiplokus un ingveru sakapā, papriku sagriež plānās strēmelēs, kartupeļus sagriež ripiņās.
  2. Pannā sakarsē nedaudz eļļas un liek cepties dārzeņus. Cep, līdz dārzeņi sāk apbrūnēt, ik pa laikam apmaisot.
  3. Dārzeņiem pievieno karija pastu. Samaisa un pacep vēl 3 minūtes.
  4. Tad pannā pievieno kokosriekstu pienu, konservētos tomātus un mazākās ziedkopās sadalītu ziedkāpostu. Samaisa, uzliek vāku, un visu sautē uz nelielas uguns apmēram 15 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz ziedkāposti un kartupeļi mīksti, bet vēl nejūk laukā.
  5. Pannu noņem no uguns, un karijā iemaisa spinātus, laima sulu un sāli. Samaisa, uzliek vāku un atstāj uz 5 minūtēm, līdz spināti ir sarukuši un iemaisījušies karijā.
  6. Pasniedz ar vārītiem rīsiem un svaigu koriandru.