Sams ar brūklenēm un medu

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 sams (~ 1 kg)
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 100 g brūkleņu
  • 2 tējkarotes medus
  • 3 cidonijas
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 2 zariņi diļļu

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 185 °C temperatūrai.
  2. Cidonijas sagriež nelielos gabaliņos un iecukuro.
  3. Zivi noskalo un iztīra. Zivs iekšpusi apsāla.
  4. Ķiploka daiviņas smalki sakapā un sajauc ar brūklenēm, cukurotajām cidonijām un medu. Zivi ietin samitrinātā cepampapīrā un liek cepties krāsnī ~ 20 minūtes.
  5. Pasniedz siltu kopā ar ķirbju, ābolu un pastinaku biezeni.

 

Komentāri: