Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Sams ar brūklenēm un medu
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
1 sams (~ 1 kg)
3 daiviņas ķiploku
100 g brūkleņu
2 tējkarotes medus
3 cidonijas
1 ēdamkarote cukura
2 zariņi diļļu
Pagatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 185 °C temperatūrai.
Cidonijas sagriež nelielos gabaliņos un iecukuro.
Zivi noskalo un iztīra. Zivs iekšpusi apsāla.
Ķiploka daiviņas smalki sakapā un sajauc ar brūklenēm, cukurotajām cidonijām un medu. Zivi ietin samitrinātā cepampapīrā un liek cepties krāsnī ~ 20 minūtes.
Pasniedz siltu kopā ar ķirbju, ābolu un pastinaku biezeni.
Komentāri: