Salsa verde

līdz 1 h
6 personām

Pesto tipa mērce, kam pievienoti dažādi zaļumi un arī anšovi. Jā, anšovi lieliski sader ar gaļas ēdieniem.

Sastāvdaļas

  • 4–6 anšovu filejas (jo vairāk anšovu, jo stiprāka un izteiktāka garša mērcei)
  • 1 tējkarote sinepju
  • 1 tējkarote sarkanvīna etiķa
  • 1 sauja (~ 4 ēdamkarotes) sakapātu pētersīļu
  • 1 sauja (~ 4–5 ēdamkarotes) sakapāta bazilika
  • 1 sauja (~ 4–5 ēdamkarotes) sakapāta koriandra
  • 2 saujas sakapātu maurlociņu
  • 4 ēdamkarotes labas olīveļļas
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

Visu sīki sakapā un samaisa kopā. Var izmantot arī blenderi, bet ne pārāk stipri un daudz blendēt, lai mērce nav pilnīga putra.