Saldo kartupeļu galete ar kazas sieru

Viegla
līdz 1 h
3 personām

Šī ēdiena burvība ir nelielais sastāvdaļu daudzums un plašās improvizācijas iespējas. Atliek vien piemeklēt saldajiem kartupeļiem atbilstošas un papildinošas garšas, piemēram, kazas sieru var aizstāt ar Parmas sieru, puravus – ar sarkanajiem sīpoliem. Šis ēdiens lieliski noderēs veģetārām pusdienām vai kā piedeva pie gaļas ēdieniem.

Sastāvdaļas

  • 3 vidēja lieluma saldie kartupeļi
  • ½ purava
  • 150 g cietā kazas siera
  • 1 citrons
  • 10 salvijas lapiņas vai 1 tējkarote kaltētu salviju
  • ½ tējkarotes sāls
  • 1 ēdamkarote eļļas
  • 50 g sviesta

Pagatavošana

  1. Saldos kartupeļus nomizo un sagriež ~ 1,5–2 mm ļoti plānās šķēlītēs. Kartupeļus apslaka ar eļļu un ar rokām sajauc tā, lai eļļa piekļūst katrai kartupeļa šķēlītei.
  2. Puravu arī sagriež ļoti plānās šķēlītēs. Kazas sieru sarīvē. Sviestu izkausē.
  3. Uz cepamās plāts uzklāj cepamo papīru, uz tā kārto sagrieztos kartupeļus apļa formā, pāri liek puravus, pārlej ar daļu izkausētā sviesta un pārber ar kazas sieru. Visas sastāvdaļas kārto pamīšus, ieliekot arī pa salvijas lapiņai, kamēr sastāvdaļas beigušas. Pēdējo kārtu noslēdz ar kartupeļu šķēlītēm un atlikušo sviestu.
  4. Galeti liek cepties līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī ~ 45 minūtes. Pasniedz karstu.