Garšīgi paēst – tā ir viena no laimīgākajām sajūtām, tāpēc aicinu izbaudīt katru maltīti un ļauties kulinārijas ceļojumiem!
Saldie kartupeļi frī ar pikanto majonēzi
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Kuram gan negaršo kartupeļi frī, vai ne? Šobrīd īpaši populāri ir tieši saldo kartupeļu frī, tad no mācāmies tos pagatavot paši mājās! Tas patiesībā ir vienkārši, tikai jāievēro daži svarīgi priekšnoteikumi.
Sastāvdaļas
4 vidēja lieluma saldie kartupeļi
3 ēdamkarotes kukurūzas cietes
1 tējkarote ķiploku pulvera
1 tējkarote kūpinātas paprikas
2–3 ēdamkarotes eļļas
1 tējkarote sāls
50 g majonēzes
½ tējkarotes sriračas mērces
½ tējkarotes čili pārslu
Pagatavošana
Kartupeļus nomizo un sagriež aptuveni vienāda izmēra stienīšos.
Sagrieztos kartupeļus liek bļodā, aplej ar aukstu ūdeni un liek uz pusstundu ledusskapī.
Kartupeļiem nolej ūdeni, un tos kārtīgi nosusina ar papīra dvieļiem.
Kartupeļus liek sausā bļodā, pievieno kukurūzas cieti un garšvielas (sāli pietaupa beigām). Kārtīgi apviļā visus stienīšus.
Liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Svarīgi kartupeļus salikt citu pie cita, lai tie pārāk cieši nesaspiežas un nav viens virs otra.
Cep 200 ºC temperatūrā 20 minūtes, tad apgriež un turpina cept vēl 20 minūtes.
Pēc cepšanas apkaisa ar sāli.
Pagatavo mērci, sajaucot kopā majonēzi ar sriračas mērci un čili.
Komentāri: