Toggle navigation
Izvēlne
Jaunumi
Receptes
Video receptes
Vīna skola
Žurnāls
Grāmatas
Autori
Autors:
Kārlis Birmanis
Salāti ar apelsīnu
Viegla
līdz 30 min
2 personām
Sastāvdaļas
1 glāze jeb 200 g lēcu vai citu pākšaugu (derēs arī pelēkie zirņi)
3 vārītas bietes (var izmantot arī ceptus vai vārītus burkānus)
2 apelsīni
50 g jeb 3 saujas salātlapu pēc izvēles
150 g fetas siera
2 ēdamkarotes baltvīna vai sarkanvīna etiķa
Pagatavošana
Lēcas noskalo, ber katlā un aplej ar 2 glāzēm ūdens. Uzvāra, tad samazina liesmu un turpina vārīt ~ 15 minūtes, līdz lēcas mīkstas. Mazliet atdzesē.
Nomizo, izfilē un mazos gabaliņos sagriež 1 apelsīnu. Tāpat daiviņās sagriež bietes, mazos gabaliņos sadala fetas sieru.
Uz porciju šķīvjiem sakārto salātlapas, bietes, apelsīna gabaliņus un sieru. Visu pārber ar lēcām.
Mērcei no otra apelsīna izspiež sulu, pievieno etiķi, sāli un piparus. Sakuļ visu kopā un pārlej šķīvjos sakārtotajiem salātiem.
Komentāri:
Jūsu komentārs:
Nospiediet šeit, lai atceltu atbildi.
Vārds (obligāts)
E-pasts (nerādīsim) (obligāts)
Jūsu komentārs
Jūs varētu interesēt
Banānu kafija
Tostadas ar saldo kartupeli un garnelēm
Balto pupiņu pastēte ar rozmarīnu
Pastinaku risoto
Šī lapa izmanto sīkfailus!
Lasīt šeit.
Labi, paldies!
Komentāri: