Salāti ar apelsīnu

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 1 glāze jeb 200 g lēcu vai citu pākšaugu (derēs arī pelēkie zirņi)
  • 3 vārītas bietes (var izmantot arī ceptus vai vārītus burkānus)
  • 2 apelsīni
  • 50 g jeb 3 saujas salātlapu pēc izvēles
  • 150 g fetas siera
  • 2 ēdamkarotes baltvīna vai sarkanvīna etiķa

Pagatavošana

  1. Lēcas noskalo, ber katlā un aplej ar 2 glāzēm ūdens. Uzvāra, tad samazina liesmu un turpina vārīt ~ 15 minūtes, līdz lēcas mīkstas. Mazliet atdzesē.
  2. Nomizo, izfilē un mazos gabaliņos sagriež 1 apelsīnu. Tāpat daiviņās sagriež bietes, mazos gabaliņos sadala fetas sieru.
  3. Uz porciju šķīvjiem sakārto salātlapas, bietes, apelsīna gabaliņus un sieru. Visu pārber ar lēcām.
  4. Mērcei no otra apelsīna izspiež sulu, pievieno etiķi, sāli un piparus. Sakuļ visu kopā un pārlej šķīvjos sakārtotajiem salātiem.

Komentāri: