Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
SAIDAS FILEJA FILO MĪKLĀ UN RUNDES SALĀTI
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām
Ar filo mīklu darboties ir mazliet piņķerīgi, bet rezultāts ir tā vērts. Ēdiens, kas pagatavots filo mīklā, maltītei piešķirs svaigu un jaunu izskatu. Man patīk filo mīklu padarīt interesantāku, starp tās lapām liekot dažādas garšvielas.
Sastāvdaļas
2 Oscarsfish saidas filejas
4 filo mīklas lapas
50 g sviesta
sakapātas dilles
šķipsniņa jūras sāls (vai cita sāls pēc jūsu izvēles)
SALĀTIEM
kale lapu salāti
ķirbis
sarkanie kāposti
bietes
olīveļļa
1 tējkarote medus
mazliet sāls
grieķu jogurts
sāls, pipari, mazliet citronu sulas
sakapātas dilles un citi zaļumi
Pagatavošana
Sagatavo filo mīklas lapas. Tās atdala, uz vienas loksnes smērē izkausētu sviestu, pārkaisa ar garšaugu sāli un zaļumiem (ne ļoti bagātīgi), pa virsu liek otru filo mīklas lapu, ko rūpīgi pielīmē pirmajai. Uz šīm lapām liek saidas fileju, kas pārsmērēta ar olīveļļu. To rūpīgi ietin un liek uz pannas, kas pārklāta ar cepamo papīru. Ar otru zivs fileju atkārto to pašu. Ja starp mīklas lapām neliek sāli, var ar to pārkaisīt pašu zivi, pirms to ietin.
Zivi liek iepriekš līdz 190 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī un cep apmēram 10–15 minūtes, līdz mīkla ir zeltaini brūna.
Notīra un sagriež visus dārzeņus. Atsevišķi liek ķirbi un kale lapu kāpostu, otrā trauciņā – bietes un sarkano kāpostu.
Uz pannas liek mazliet sviesta un olīveļļas, pievieno pavisam nedaudz medus un sāli. Visu uzkarsē un pievieno vienu daļu dārzeņu (ķirbi un kale). Šie dārzeņi ir gatavi ārkārtīgi ātri, tādēļ cepšanai vajag apmēram 5–7 minūtes. Tāpat dara ar sarkanajiem dārzeņiem. Kopā tos necep, lai visi citi dārzeņi nenokrāsojas. Uz šķīvja gan tos var droši likt kopā.
Beigās pagatavo mērci. Grieķu jogurtam pievieno citronu, sakapātos zaļumus, sāli un labi samaisa.
Komentāri: