Rozmarīnā cepti nektarīni un ogas

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • nektarīni
  • zemenes
  • kazenes
  • medus ar aveņu vai zemeņu ekstraktu (vai klasiskas garšas)
  • rozmarīna zariņi
  • olīveļļa
  • melnie pipari

Pagatavošana

  1. Sagatavo augļus. Notīra, izņem kauliņus, nektarīnus sagriež šķēlītes, zemenēm noņem lapu kausiņus un sagriež. Notīra kazenes.
  2. Pannā liek karsēties medu kopā ar rozmarīna zariņiem.
  3. Kad medus un rozmarīns sāk palikt mazliet zeltaināks (uzkarst), pannā liek nektarīnus un mazliet apkaramelizē. Pēc tam pievieno ogas.
  4. Uzmanīgi apmaisa, kustinot pannu, nevis maisot pašus augļus.
  5. Visu cep apmēram 3–4 minūtes, līdz tie apkaramelizējas un paliek zeltaināki un ogas sāk mazliet iekrāsot pārējos augļus.
  6. Kad augļi gatavi, liek tos citā traukā un pārlej ar ļoti minimālu devu olīveļļas (vai citu eļļu, kas liekas piemērota).
  7. Pasniedz kopā ar svaigu aukstu jogurtu vai tāpat siltus, bez nekā. Interesantākam garšu salikumam pirms pasniegšanas pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem.