Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Rīsu vrapi ar garnelēm
Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
1 liels gurķis
300 g vārītu garneļu
50 g marinēta ingvera
8 rīsu lapas
liela bļoda ar siltu ūdeni
20 g grauzdētu sezama sēklu
20 g piparmētru
80 g dīgstu – kāpostu, redīsu
sweet chilli mērce
Pagatavošana
Gurķi nomizo un pārgriež uz pusēm. Ar karoti izņem tam sēkliņu daļu. Gurķi sagriež mazos stienīšos.
Vārītas garneles notīra no čaulām un astēm un iztīra.
Marinēto ingveru smalki sakapā.
Rīsu papīru iemērc ūdenī uz aptuveni 20–30 sekundēm vai līdz tas kļūst mīksts, tad notecina lieko šķidrumu un liek uz tīra, sausa dēlīša. Rīsu papīrā kārto pildījumu – gurķu stienīšus, garneles, piparmētras, ingveru, sezama sēklas un dīgstus.
Pildījumu kārto apaļās lapas augšējā malā, gandrīz visā platumā, tad pārloka rīsu lapas apakšējo malu pāri pildījumam un sāk rullēt. Lapu cieši aizrullē aptuveni līdz pusei, tad aizloka tās sānu malas no abām pusēm. Kad tas darīts, turpina rullēt līdz tas pilnībā ciet.
Griež mazākos gabaliņos, divās vai trijās daļās, un bauda ar sweet chilli mērci.
Komentāri: