Rīsu vrapi ar garnelēm

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 liels gurķis
  • 300 g vārītu garneļu
  • 50 g marinēta ingvera
  • 8 rīsu lapas
  • liela bļoda ar siltu ūdeni
  • 20 g grauzdētu sezama sēklu
  • 20 g piparmētru
  • 80 g dīgstu – kāpostu, redīsu

sweet chilli mērce

Pagatavošana

  1. Gurķi nomizo un pārgriež uz pusēm. Ar karoti izņem tam sēkliņu daļu. Gurķi sagriež mazos stienīšos.
  2. Vārītas garneles notīra no čaulām un astēm un iztīra.
  3. Marinēto ingveru smalki sakapā.
  4. Rīsu papīru iemērc ūdenī uz aptuveni 20–30 sekundēm vai līdz tas kļūst mīksts, tad notecina lieko šķidrumu un liek uz tīra, sausa dēlīša. Rīsu papīrā kārto pildījumu – gurķu stienīšus, garneles, piparmētras, ingveru, sezama sēklas un dīgstus.
  5. Pildījumu kārto apaļās lapas augšējā malā, gandrīz visā platumā, tad pārloka rīsu lapas apakšējo malu pāri pildījumam un sāk rullēt. Lapu cieši aizrullē aptuveni līdz pusei, tad aizloka tās sānu malas no abām pusēm. Kad tas darīts, turpina rullēt līdz tas pilnībā ciet.
  6. Griež mazākos gabaliņos, divās vai trijās daļās, un bauda ar sweet chilli mērci.