Rīsu nūdeļu pavasara bļoda ar tofu sojas glazūrā

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

200 g plato brūno rīsu makaronu

200 g tofu

100 g kukurūzas cietes

100 ml sojas mērces

100 ml eļļas cepšanai

50 g redīsu

50 g gurķu

50 g sarkanās paprikas

100 g edamame pupiņu

100 g sarkano kāpostu

 

MĒRCEI:

100 ml sojas mērces

100 ml ūdens

3 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta

Pagatavošana

  1. Platos brūno rīsu makaronus aplej ar vārošu ūdeni un ik pa brīdim apmaisa, lai tie nesaliptu.
  2. Tofu sagriež kubiņos un apviļā kukurūzas cietē.
  3. Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties tofu gabaliņus, cep 1 minūti no katras puses, līdz tie ir zeltaini brūni. Pannā pievieno sojas mērci, un tofu apmaisot pacep vēl 1 minūti.
  4. Nelielā katliņā liek vārīties edamame pupiņas, vāra aptuveni 5 minūtes.
  5. Dārzeņus sagriež. Sagatavo mērci, sajaucot kopā sojas mērci, ūdeni un zemesriekstu sviestu.
  6. Bļodā kārto nūdeles, pa virsu liek dārzeņus un sojā glazēto tofu. Pasniedz ar zemesriekstu mērci.