Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Rīspapīra pelmeņi
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
2 tējkarotes Santa Maria vasabi un sezama garšvielu maisījuma
50 g Santa Maria stikla nūdeļu
150 g Santa Maria Āzijas voka mērces ar soju un saldo čili
70 g Santa Maria terijaki mērces
100 g Santa Maria Āzijas saldā čili mērces
30 g Santa Maria sojas mērces
1 burkāns
¼ zaļās kāpostgalvas
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
50 g svaiga ingvera
100 g brūno šampinjonu
100 g šimeji sēņu
300 g maltas cūkgaļas
1 čili pipars
10 rīspapīra plāksnes
sula no ½ laima
neliela buntīte loku
eļļa cepšanai
Pagatavošana
Kāpostu, burkānu un sīpolu sagriež plānos stienīšos, sēnes sagriež nelielos kubiņos, ķiplokus un ingveru sarīvē.
Ieeļļotā pannā vispirms apcep sēnes ar sīpoliem, tad pievieno pārējos dārzeņus.
Uz citas pannas apcep malto gaļu. Tad pievieno iepriekš apceptos dārzeņus, smalki sakapātu čili piparu, lokus, sarīvēto ķiploku ar ingveru, terijaki mērci un Āzijas voka mērci.
Atsevišķā katliņā novāra stikla nūdeles, ko pēc tam pievieno saceptajai gaļas un dārzeņu masai. Visu nedaudz atdzesē.
Tikmēr pagatavo mērci pasniegšanai bļodiņā, sajaucot Āzijas saldā čili mērci ar sojas mērci, laima sulu un vasabi garšvielu.
Pildījumu tin rīspapīra plāksnē līdzīgā tehnikā kā pildītās pankūkas.
Satītos pelmeņus cep ieeļļotā pannā, kamēr tie ir kraukšķīgi un viegli brūni.
Komentāri: