Rīspapīra pelmeņi

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 2 tējkarotes Santa Maria vasabi un sezama garšvielu maisījuma
  • 50 g Santa Maria stikla nūdeļu
  • 150 g Santa Maria Āzijas voka mērces ar soju un saldo čili
  • 70 g Santa Maria terijaki mērces
  • 100 g Santa Maria Āzijas saldā čili mērces
  • 30 g Santa Maria sojas mērces
  • 1 burkāns
  • ¼ zaļās kāpostgalvas
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 50 g svaiga ingvera
  • 100 g brūno šampinjonu
  • 100 g šimeji sēņu
  • 300 g maltas cūkgaļas
  • 1 čili pipars
  • 10 rīspapīra plāksnes
  • sula no ½ laima
  • neliela buntīte loku
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Kāpostu, burkānu un sīpolu sagriež plānos stienīšos, sēnes sagriež nelielos kubiņos, ķiplokus un ingveru sarīvē.
  2. Ieeļļotā pannā vispirms apcep sēnes ar sīpoliem, tad pievieno pārējos dārzeņus.
  3. Uz citas pannas apcep malto gaļu. Tad pievieno iepriekš apceptos dārzeņus, smalki sakapātu čili piparu, lokus, sarīvēto ķiploku ar ingveru, terijaki mērci un Āzijas voka mērci.
  4. Atsevišķā katliņā novāra stikla nūdeles, ko pēc tam pievieno saceptajai gaļas un dārzeņu masai. Visu nedaudz atdzesē.
  5. Tikmēr pagatavo mērci pasniegšanai bļodiņā, sajaucot Āzijas saldā čili mērci ar sojas mērci, laima sulu un vasabi garšvielu.
  6. Pildījumu tin rīspapīra plāksnē līdzīgā tehnikā kā pildītās pankūkas.
  7. Satītos pelmeņus cep ieeļļotā pannā, kamēr tie ir kraukšķīgi un viegli brūni.
  8. Pasniedz ar pagatavoto mērci.