Riekstu siera kūciņas ar mellenēm

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

PAMATNEI

  • 100 g dateļu bez kauliņiem
  • 150 g mandeļu

 

KRĒMAM

  • 280 g Indijas riekstu
  • 80 g kokosriekstu eļļas
  • 60 g kļavu sīrupa
  • 60 g riekstu piena
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 70 g melleņu

 

DEKORĒŠANAI

  • mellenes
  • avenes

Pagatavošana

  1. Virtuves kombainā ar S veida asmeni liek iepriekš vismaz 1 stundu izmērcētas dateles un mandeles. Blendē, līdz veidojas graudaina masa. Ar cepamo papīru izklātā formā masu vienmērīgi piepresē un liek ledusskapī.
  2. Pa nakti izmērcētus Indijas riekstus liek blenderī, pievieno izkausētu kokosriekstu eļļu, kļavu sīrupu, riekstu pienu, citronu sulu, vaniļas ekstraktu, un blendē līdz viendabīgi krēmīgai masai.
  3. Pusi riekstu krēma lej virsū sagatavotajai pamatnei un uz 10 minūtēm ievieto saldētavā.
  4. Otrai pusei pievieno mellenes, sablendē un klāj pa virsu nedaudz sastingušajai krēma daļai.
  5. Kūku liek saldētavā uz nakti un pēc tam liek ledusskapī atlaidināt vismaz 2 stundas pirms ēšanas. Pirms pasniegšanas dekorē.