RIBEYE STEIKA TAKO AR ASO SALSU UN MARINĒTIEM SĪPOLIEM

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

Marinētajiem sīpoliem:

  • 1 sarkanais sīpols
  • 300 ml ābolu etiķa
  • 1 tējkarote Santa Maria čili pārslu

Ribeye steikam:

  • 250 g ribeye steika
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • svaigs timiāns
  • 1 tējkarote sviesta
  • sāls un pipari pēc garšas

Asajai salsai:

  • 2 vidēji tomāti
  • 1 vidējs baltais sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 50 g Santa Maria zaļo halapenjo piparu
  • 1 neliela buntīte kinzas
  • 1 laims
  • 1 svaigs čili pipars
  • 1–2 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls un pipari pēc garšas

Pasniegšanai:

  • 8 Santa Maria tako laiviņas vai mazās kviešu tortiljas

Pagatavošana

  1. Pagatavo marinētos sīpolus. Sarkano sīpolu sagriež pusapaļās plānās šķēlēs un pārlej ar uzkarsētu ābolu etiķi. Pievieno smaržīgos piparus un čili pārslas.
  2. Pagatavo ribeye Steika gabalu apviļā olīveļļā, sālī un piparos. Liek cepties uzkarsētā grilpannā 2 minūtes no katras puses, pievienojot sviestu un svaigu timiānu. Lai iegūtu kārtīgi izceptu steiku, cep to 3 minūtes no katras puses. Kad steiks gatavs, to ietin folijā un atstāj atpūsties uz 5–10 minūtēm.
  3. Pagatavo aso salsu. Lai salsa nesanāktu pārāk ūdeņaina, no tomātiem izņem sēklu daļu un tos sagriež nelielos kubiņos. Smalki sakapā un pievieno tomātiem sīpolu, zaļos halapenjo piparus, kinzu un čili piparu, kā arī izspiestu ķiploku, olīveļļu, laima sulu, sāli un piparus pēc garšas.
  4. Steiku sagriež šķēlēs, pasniedz uz tako laiviņām vai mazajām kviešu tortiljām ar aso salsu, marinētajiem sīpoliem un kinzas lapiņām.