RIBEYE STEIKA TAKO AR ASO SALSU UN MARINĒTIEM SĪPOLIEM
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām
Sastāvdaļas
Marinētajiem sīpoliem:
1 sarkanais sīpols
300 ml ābolu etiķa
1 tējkarote Santa Maria čili pārslu
Ribeye steikam:
250 g ribeye steika
1 ēdamkarote olīveļļas
svaigs timiāns
1 tējkarote sviesta
sāls un pipari pēc garšas
Asajai salsai:
2 vidēji tomāti
1 vidējs baltais sīpols
1 ķiploka daiviņa
50 g Santa Maria zaļo halapenjo piparu
1 neliela buntīte kinzas
1 laims
1 svaigs čili pipars
1–2 ēdamkarotes olīveļļas
sāls un pipari pēc garšas
Pasniegšanai:
8 Santa Maria tako laiviņas vai mazās kviešu tortiljas
Pagatavošana
Pagatavo marinētos sīpolus. Sarkano sīpolu sagriež pusapaļās plānās šķēlēs un pārlej ar uzkarsētu ābolu etiķi. Pievieno smaržīgos piparus un čili pārslas.
Pagatavo ribeye Steika gabalu apviļā olīveļļā, sālī un piparos. Liek cepties uzkarsētā grilpannā 2 minūtes no katras puses, pievienojot sviestu un svaigu timiānu. Lai iegūtu kārtīgi izceptu steiku, cep to 3 minūtes no katras puses. Kad steiks gatavs, to ietin folijā un atstāj atpūsties uz 5–10 minūtēm.
Pagatavo aso salsu. Lai salsa nesanāktu pārāk ūdeņaina, no tomātiem izņem sēklu daļu un tos sagriež nelielos kubiņos. Smalki sakapā un pievieno tomātiem sīpolu, zaļos halapenjo piparus, kinzu un čili piparu, kā arī izspiestu ķiploku, olīveļļu, laima sulu, sāli un piparus pēc garšas.
Steiku sagriež šķēlēs, pasniedz uz tako laiviņām vai mazajām kviešu tortiljām ar aso salsu, marinētajiem sīpoliem un kinzas lapiņām.
Komentāri: