Ravioli ar spinātu un rikotas pildījumu

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
2 personām

Sastāvdaļas

400 g kviešu miltu 

4 olas 

200 g spinātu

150 g rikotas siera

40 g rīvēta Parmas siera

½ daiviņas ķiploka 

1 ēdamkarote citronu sulas

1 tējkarote citronu miziņu

šķipsniņa sāls un pipari

 

ēdami ziedi – vijolītes, rudzupuķes, kliņģerītes

svaigs baziliks, dilles, piparmētras

Pagatavošana

  1. Uz galda virsmas izber miltus, vidū iztaisa bedrīti. Olas sakuļ un ielej miltu bedrītē. Lēnām, ar dakšu maisot, miltus samaisa ar olām. 
  2. Mīklu mīca 10–15 minūtes, līdz tā kļuvusi elastīga. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī atpūsties 30–50 minūtes.
  3. Tikmēr uzvāra ūdeni. Sietiņā ieliek spinātus, kam pārlej pāri karsto ūdeni. Ļauj atdzist, izspiežot lieko šķidrumu no spinātiem. Spinātu masu sakapā. 
  4. Bļodā sajauc rikotas sieru, Parmas sieru, sāli, maltus piparus, citronu sulu un miziņas, ķiploku un spinātus. Visu sablendē līdz viendabīgai masai. 
  5. Pastas mīklu izņem no ledusskapja un sadala divās daļās. Katru mīklas daļu izrullē ar mīklas rulli vai ar pastas mašīnas palīdzību. Izmantojot pastas mašīnu, to rullē līdz “6” biezumam.
  6. Ēdamos ziedus un garšaugus izkārto uz pastas mīklas, pārloka to uz pusēm un izrullē atkārtoti līdz “7” biezumam. 
  7. Uz vienas mīklas daļas liek pildījumu, saglabājot atstarpes. Pirms pāri liek otru mīklas gabalu, samitrina ar ūdeni to daļu, kas ir apkārt pildījumam. Ar roku piespiež mīklu un ar naža palīdzību izgriež katru ravioli. 
  8. Lielā katlā liek vārīties ūdeni ar sāli. Ravioli vāra aptuveni 5–7 minūtes. 
  9. Pannā izkausē sviestu, un ravioli tieši no katla liek pannā un apbrūnina apmēram 1 minūti.