Ravioli ar gailenēm

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
3 personām

Recepte no žurnāla Pie Galda! 2022.gada augusta/septembra numura!

Sastāvdaļas

  • 300 g kviešu miltu
  • 50 g semolina miltu vai mannas
  • 200 g jeb 4 olas
  • 500 g gaileņu
  • 1 tējkarote sāls
  • 150 g krēmsiera
  • 50 g extra virgin olīveļļas cepšanai
  • 100 g sviesta
  • saujiņa svaigu salvijas lapu

Pagatavošana

  1. Uz galda virsmas izber miltus, un vidū uztaisa bedrīti. Olas sakuļ un ielej miltu bedrītē. Lēnām, ar dakšu maisot, samaisa miltus ar olām.
  2. Mīklu mīca 10 minūtes, līdz tā kļuvusi elastīga. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī atpūsties uz 30 minūtēm.
  3. Tikmēr pannā uzkarsē eļļu un liek cepties gailenes.
  4. Tās cep aptuveni 10 minūtes, līdz viss mitrums ir iztvaikojis un sēnes ir apbrūninātas.
  5. Gailenes atdzesē un sajauc ar krēmsieru.
  6. Pastas mīklu izrullē ar mīklas rulli vai ar pastas mašīnas palīdzību. Izmantojot pastas mašīnu, to rullē līdz “6” biezumam.
  7. Uz vienas mīklas daļas liek pildījumu, pāri liek vēl vienu mīklas gabalu, vispirms samitrinot to daļu, kas ir apkārt pildījumam. Ar roku to saspiež un, izmantojot apaļu vai kādu citu formiņu, izspiež gatavus ravioli.
  8. Ravioli kārto uz paplātes, kas pārbērta ar mannu, līdz visi ir sagatavoti.
  9. Liek vārīties lielu katlu ar sālsūdeni. Ravioli vāra aptuveni 5–7 minūtes.
  10. Pannā izkausē sviestu un liek salvijas lapas. Uz lēnas uguns sviestu maisot apbrūnina.
  11. Tieši no katla ravioli liek pannā un, to kustinot, apbrūnina 1 minūti.

Komentāri: