Recepte

Rauga pankūkas ar Ziemassvētku garšvielās ceptiem āboliem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām
Gardās rauga pankūkas ar āboliem, kas cepti ziemai raksturīgajās garšvielās, ir ļoti vienkārši pagatavojamas, un to smarža laiskajos brīvdienu rītos piecels pat vislielākos gulētājus.

Ņem vērā, gatavojot pankūkas!

Atceries, ka raugs, kad tas sajaukts ar cukuru, miltiem un ūdeni, jānoliek kādā siltā vietā, lai tas ātrāk ”atdzīvojas”

Uģis no ”Gatavo 3” komandas arī norāda, ka, gatavojot rauga pankūkas, mīklai ieteicams pievienot arī kādu rūgstošu piena produktu, tāpēc, pērkot sastāvdaļas, nepiemirsti paķert arī paniņas vai kefīru.

Pankūku mīklā, pirms to liek rūgt, iecilā stingri saputotu olu baltumu, lai pēc tam, kad uzrūgusi, tā ir gaisīgāka.

Kas attiecas uz ābolu pagatavošanu, tad šeit svarīgākais ir nepielikt garšvielas pārāk ātri. Garšvielas āboliem pievieno ābolu cepšanas beigām, lai tās nesadeg un nepadara ābolus rūgtus.

Uģis Veits

Autors: Uģis Veits

Uģis ir šefpavārs Valmiermuižas alus vēstniecībā Rīgā, kā arī TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas pankūkām:

  • 300 ml piena
  • 100 ml paniņu
  • 45 g cukura
  • 25 g dzīvā rauga
  • 380 g miltu
  • 2 olas
  • 50 g sviesta
  • augu eļļa

Sastāvdaļas ceptajiem āboliem:

  • 500 g ābolu
  • kanēlis
  • krustnagliņas
  • kadiķogas
  • 30 g brūnā cukura
  • kajēnas pipari
  • sviests

Pagatavošana

Pankūku pagatavošana:

  1. Karsta ūdens peldē izkausē sviestu.
  2. Atdzīvina ieraugu, sajaucot raugu ar ⅓ cukura, nedaudz miltu un siltu ūdeni.
  3. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem.
  4. Olu dzeltenumiem piekuļ atlikušo cukuru, pienu, kefīru un lēnām ietecina izkausēto sviestu.
  5. Kad ieraugs uzrūdzis, pie olām iemaisa pusi miltu un pievieno ieraugu, izmaisa.
  6. Pievieno atlikušos miltus, iemaisa olu baltumus un ļauj mīklai rūgt.
  7. Liek uz pannas ar siltā ūdenī samitrinātu metāla karoti. Cep augu eļļā, beigās pievieno sviestu.

Cepto ābolu pagatavošana:

  1. Ābolus nomizo un sagriež gabalos.
  2. Samaļ visas garšvielas.
  3. Uzkarsē pannu, un liek ābolus cepties sviestā. Kad tie viegli sacepušies, pievieno brūno cukuru.
  4. Kad cukurs karamelizējies, pievieno garšvielas, izmaisa un pasniedz uz siltām pankūkām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: